Un regiment rusesc a fost distrus aproape în întregime la scurt timp după ce i-a cerut lui Putin să nu fie trimis la măcel

Un regiment rusesc a fost distrus aproape în întregime la scurt timp după ce i-a cerut lui Putin să nu fie trimis la măcel

Aproape un întreg regiment de ruși mobilizați pentru războiul din Ucraina ar fi fost distrus după ce membrii săi au înregistrat un filmuleț către Vladimir Putin pentru se plânge că sunt trimiși la măcel.

Recruți ruși la un antrenament FOTO Profimedia

Originari din regiunea Irkuțk, în sud-estul Siberiei, recruții s-au filmat pe 25 februarie pentru a denunța faptul că au fost puși în mod „ilegal” sub comanda separatiștilor pro-ruși din Donețk și pentru a-i cere liderului de la Kremlin să-i salveze de ordinele „criminale” ale acestora.

Recruții mărturiseau că au fost plasați în unități de asalt la doar o zi de la sosirea pe front și au primit ordin să atace orașul Avdiivka fără sprijin, arme grele și o pregătire adecvată. În cazul în care refuzau să dea curs ordinului, riscau să fie împușcați. „Comandamentul ne-a spus direct că suntem dispensabili și că singura șansă pe care o avem de a ne întoarce acasă este să ne rănim. Vă rugăm să ne ajutați”, i-au transmis ei liderului de la Kremlin.

Rudele a doi dintre acești soldați susțin că aproape întregul regiment a fost distrus între 28 februarie și 1 martie.

În septembrie 2022, Putin a decretat o mobilizare numită „parțială” pentru a-și spori efectivele terestre de pe câmpul de luptă din Ucraina. Mobilizarea a survenit la scurt timp după retragerea soldaților ruși din regiunea Harkov, în estul Ucrainei, și în contextul creșterii presiunilor în regiunea Herson, în sudul Ucrainei. În cele din urmă, trupele ruse au fost nevoite să se retragă din teritoriul regiunii Herson situat pe malul drept al fluviului Nipru. De la această retragere, produsă în luna noiembrie, luptele se duc în principal în regiunea Donețk, unde forțele armate ruse încearcă încă din august anul trecut să cucerească orașul Bahmut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...