Un republican ales în Congresul SUA a recunoscut că a mințit în CV. Nu are de gând să demisioneze VIDEO

Un republican ales în Congresul SUA a recunoscut că a mințit în CV. Nu are de gând să demisioneze VIDEO

Apelurile la demisie s-au înmulţit marţi împotriva unui republican proaspăt ales al Congresului american, care a recunoscut că a minţit în mare parte în privinţa CV-ului său, relatează AFP.

George Santos a recunoscut că a mințit în CV. Foto: Captură video YouTube

George Santos, care le-a răpit democraţilor un loc în statul New York la alegerile din noiembrie, s-a confesat în două interviuri distincte de luni că şi-a „ameliorat CV-ul".

Viitorul ales a mărturisit că nu a lucrat niciodată pentru prestigioasele bănci Goldman Sachs sau Citigroup şi că nu deţine o diplomă universitară, contrar celor pretinse chiar de el.

Acest fiu al unor imigranţi brazilieni născut în cartierul Queens, din New York, a respins totuşi categoric ideea că va renunţa la mandatul care începe pe 3 ianuarie în Camera Reprezentanţilor, declarând pentru New York Post că „nu este un criminal".

Aceste minciuni în mai multe puncte din biografia sa au fost dezvăluite de o anchetă a New York Times, publicată la jumătatea lui decembrie, scrie Agerpres.

Mai mulţi membri ai Partidului Democrat au făcut apel la liderul opoziţiei republicane Kevin McCarthy să convoace un vot pentru a-l exclude pe George Santos, dacă acesta nu demisionează singur.

Comisia de etică a Camerei Reprezentanţilor trebuie să ancheteze asupra modului în care şi-a câştigat banii", a îndemnat la rândul său Ritchie Torres, un alt ales din New York.

În statul New York, considerat favorabil democraţilor, s-a produs o basculare a mai multor locuri din Camera Reprezentanţilor către republicani, contribuind la majoritatea lor fragilă în camera inferioară a Congresului. Democraţii au păstrat majoritatea în Senat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia