Un român a furat 100 de kilograme de traverse și șine de tramvai, în Italia. Cum l-au prins carabinierii

Un român a furat 100 de kilograme de traverse și șine de tramvai, în Italia. Cum l-au prins carabinierii

Un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, a fost închis după ce a fost prins cu 100 de kilograme de traverse și șine de tramvai furate. Spera să le vândă, dar a ajuns la închisoare.

Carbinier. FOTO Shutterstock

Românul a fost arestat și dus la închisoarea Coroneo, unde va ispăși o pedeapsă de șase luni de închisoare, în baza unei sentințe emise de Procuratura din Milano, potrivit triesteprima.it .

Traverse și șine de tramvai furate

Bărbatul, care călătorea la bordul unui autobuz de linie, fusese denunțat că deține aproximativ un chintal (100 de kilograme) de traverse și șine de tramvai. A fost oprit de carabinierii din Aurisina în timpul unor controale de rutină.

Amintim că, în luna mai a a anului trecut, carabinierii din Florenţa au identificat un român care ar fi în spatele seriei de furturi de obiecte de artă sacră din bisericile din provincia Toscana.

În timpul unei percheziţii efectuate la domiciliul, poliţiştii au găsit o cantitate mare de bunuri de provenienţă suspectă, printre care statui, tablouri, covoare şi diverse materiale de artă.

Printre acestea, au fost identificate bunuri despre care se crede că ar fi fost furate din bisericile florentine. Toate lucrările au fost puse sub sechestru. În urma cercetărilor a fost identificat şi un complice al românului, care se pare că se ocupa de sustragerea bunurilor.

Un alt român, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat de carabinieri imediat după ce trecut graniţa în Italia . Bărbatul a fost încătuşat în cursul zilei de luni, 3 ianuarie 2022, după ce oamenii legii au constatat că pe numele acestuia exista un mandat de arestare

În urmă cu cîțiva ani bărbatul pătrunsese în grădina unei locuinţe, de unde furase mai multe haine puse la uscat. Proprietarii l-au surprins în timpul furtului, însă hoţul a scos un cuţit şi i-a ameninţat, apoi a luat-o la fugă. Nu a crezut însă că va fi reclamat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat