Un român a murit într-un spital din Italia după ce a provocat o explozie: și-a aprins o țigară în timpul unei ședințe de oxigenoterapie

Un român a murit într-un spital din Italia după ce a provocat o explozie: și-a aprins o țigară în timpul unei ședințe de oxigenoterapie

Românul era internat în spitalul Fratelli Parlapiano din Ribera. În timpul unei ședințe de oxigenoterapie, el și-a scos masca ca să-și aprindă o țigară.

Țigara aprinsă a provocat explozia

Pompierii italieni au găsit un cadavrul românului într-una dintre camerele secției medicale a spitalului din Ribera, unde a izbucnit un incendiu. Este vorba despre un pacient român care rămăsese blocat: flăcările ar fi fost provocate de faptul că victima și-ar fi aprins o țigară în timpul unei ședințe de oxigenoterapie.

”Este vorba despre un pacient român, Costica Brustureanu, care a rămas blocat. Flăcările ar fi fost generate de aprinderea unei țigări de către pacientul găsit mort care, în timpul unei ședințe de oxigenoterapie la care era supus, și-a scos masca, aprinzând țigara și provocând explozia aparatului de oxigen. Victima avea 53 de ani și locuia în Canicattì, în provincia Agrigento”, potrivit g24.sky.it.

Potrivit unei prime reconstituiri, incendiul a izbucnit în secția de medicină a spitalului Ribera, iar flăcările s-au extins la o cameră de internare de la etajul 1.

O aripă a spitalului a fost declarată inutilizabilă, dar pompierii au reușit să stingă flăcările în secția de Medicină, unde erau internați cinci pacienți: p atru au fost deja transferați într-o altă aripă a unității sanitare și nimeni nu a fost rănit sau intoxicat. Trupul celui de-al cincilea pacient, care fusese internat ieri dimineață târziu în Ribera, este transferat la morgă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?