Un român a spart o casă în Franța, fără să știe că era și un adolescent în ea. Cum a reacționat tânărul

Un român a spart o casă în Franța, fără să știe că era și un adolescent în ea. Cum a reacționat tânărul

Un adolescent francez în vârstă de 16 ani a avut parte de o experiență înfiorătoare. Acesta s-a trezit, pur și simplu, cu un străin în locuința sa din Balma, Haute-Garonne. Este vorba despre un hoț român , care a fost reținut.

Hoțul român a crezut că nu este nimeni acasă FOTO Shutterstock

Întâmplarea a avut loc pe data de 27 octombrie și a declanșat o reacție rapidă a forțelor de poliție, potrivit publicației LaDepeche.fr .

Totul a început atunci când tânărul, care se afla singur acasă, a auzit bătăi în ușa de la intrare. S-a uitat pe vizor și a decis să nu deschidă ușa. Cu toate acestea, evenimentele s-au derulat rapid: a observat un bărbat pe terasă printr-o fereastră, apoi au urmat bătăi puternice la ușa din față.

Adolesscentul a preferat să fugă

De frică, adolescentul s-a retras la etaj, în camera sa. A pus mâna pe telefon și a sunat-o imediat pe mama sa, în căutare de ajutor. În timpul convorbirii, un zgomot de sticlă spartă a înăsprit teroarea tânărului. Mama i-a sfătuit să se ascundă sau să fugă, iar acesta a optat pentru a doua variantă.

Jandarmeria a fost rapid alertată, iar forțele de ordine din Toulouse Saint-Michel au intervenit prompt. Jandarmii au constatat că hoțul reușise să pătrundă în casă prin efracție și să răscolească prin încăperi și dulapuri. Hoțul a fost arestat la etajul casei, acolo unde se afla și camera băiatului.

Hoțul a dat spargerea cu o șurubelniță

În momentul arestării, românul de 36 de ani se afla în posesia unor bijuterii , unui stilou Mont-Blanc și unei sume de 200 de euro pe care le furase din pușculița adolescentului.

Hoțul a explicat autorităților că ajunsese în Toulouse cu o zi înainte, atras de promisiunea unui loc de muncă care nu fusese onorată. Rămânând fără adăpost, acesta susține că a găsit o șurubelniță lângă un coș de gunoi și a decis să folosească obiectul pentru a sparge o casă la întâmplare.

La scurt timp după reținere, hoțul a fost prezentat instanței, în dimineața zilei de duminică, 29 octombrie. El ar putea fi judecat în cadrul unei înfățișări imediate, chiar luni, 30 octombrie, de instanța penală franceză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat