Un roman cu dublă cetățenie, ucis în Israel

Un roman cu dublă cetățenie, ucis în Israel

Ministerul român de Externe a anunțat că un român cu dublă cetățenie, membru al Forțelor de Apărare ale Israelului, a fost ucis în urma atacurilor lansate de mișcarea islamistă palestiniană Hamas.

FOTO Profimedia

„Profund întristaţi de pierderea unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului”, a anunțat MAE pe platforma X.

MAE a transmis condoleanţe familiei şi au reiterat sprijinul României pentru Israel: „Sincere condoleanţe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populaţiei din Israel”.

Moartea românului cu dublă cetățenie a fost anunțată și de premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de stat în Bulgaria.

„România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriului și cetățenilorstatului israelian și îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri și transmit condoleanțe familiilor endoliate. Și noi am primit astăzi vestea, un cetățean, și român, a decedat în aceste conflicte și cred că statul israelian este îndreptățit să își apere țara cu toate forțele”, a declarat Ciolacu.

Pelerinii români se întorc în țară

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, „într-o foarte mare proporție, pelerinii români aflați în ultimele zile în Israel s-au întors cu bine acasă”.

Aceștia au făcut parte din grupuri care au călătorit organizat prin agenții de pelerinaj din mai multe eparhii, precum Bucureşti, Cluj, Maramureș, Deva, Oltenia, Vâlcea.

La izbucnirea conflictului, sâmbătă, în Israel se aflau aproape 800 de cetățeni români, majoritatea turiști, potrivit afirmațiilor premierului, Marcel Ciolacu, și șefului de stat, Klaus Iohannis.

Cetățeni ai mai multor state, uciși în conflctul din Israel

Cetățeni ai mai multor țări, între care SUA, Franța și Germania, se numără printre cei uciși, răpiți și dispăruți în urma atacurilor Hamas .

Israelul a confirmat că militanții palestinieni au luat peste 100 de ostatici, soldați și civili, dar nu și numărul și naționalitățile acestora. Pe de altă parte, teroriștii Hamas susțin că ar fi vorba de aproximativ 130 de israelieni răpiți și duși în Gaza.

Circa 1.200 de persoane au fost ucise - 700 de israelieni și restul palestinieni -, iar alte câteva mii au fost rănite în urma atacurilor lansate sâmbătă de Hamas.

Bilanțul riscă să se agraveze pe fondul continuării luptelor. Armata israeliană a anunțat luni că i-a eliminat pe teroriști din localitățile atacate sâmbătă la sol și a lansat un asediu total asupra Fâșiei Gaza, aflată sub controlul Hamas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat