Un român din Germania vorbește despre viața în străinătate în comparație cu România. Cum a câștigat primii bani VIDEO

Un român din Germania vorbește despre viața în străinătate în comparație cu România. Cum a câștigat primii bani VIDEO

Adrian Minda este un cetățean român care locuiește în Frankfurt de peste 10 ani ș a împărtășit experiența sa de viață și muncă în Germania.

Adrian Minda locuiește în Germania de 10 ani FOTO: captură video

Pentru Adrian, prima oportunitate de a munci în Occident a venit când a fost detașat de către o firmă din România care avea un punct de lucru în Germania.

El a mărturisit că avea un salariu de 1.600 de euro, mult peste nivelul din România , unde nu câștiga mai mult de 300 de euro.

Angajatorul german nu avea absolut nicio răspundere legală vizavi de noi. Doar angajatorul nostru român. Iar ei angajatorii din blocul de est practic erau într-o zonă financiară gri ,de impozitare. Îmi aduc aminte că primul salariu al meu a fost, în mână, pe geamul mașinii, în parcare. Am ieșit de la lucru și a venit ziua salarizării și mi-a întins omul plicul cu 1600 de de euro. Eu plecasem din România, aveam salariul 1.300 sau 1.200 de lei. Asta se întâmpla în 2012. Deci 200 sau 300 euro sau așa ceva. Na, și am văzut așa în parcare cu "na salariul". A fost un moment wow“, a mărturisit Adrian în cadrul unei emisiuni televizate, scrie stiridiaspora.ro.

Adrian spune că în ultimii ani viața în Germania s-a scumpit, în special prin creșterea prețurilor la chirie.

"Viața de zi cu zi este scumpă acum în Germania, pentru că toate prețurile au crescut enorm. Vorbim de chirii. Eu plătesc pentru trei dormitoare și un living mare 900 euro, cu încălzire cu tot; plus 130 curentul; abonamentele de telefon. Deci se adună foarte mult. Motorina de exemplu, este 1,85 în Peco, dimineața, iar seara ajunge undeva la 1,75. Mașină, rate, asigurări. Ai nevoie de mașină că nu te poți descurca fără. Soția mea are noroc că lucrează în localitate și merge pe jos“, a mai spus Adrian Minda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”