Un român din Irlanda a creat preparatul „Câștigă România“

Un român din Irlanda a creat preparatul „Câștigă România“

Un chef tulcean care trăieşte în Irlanda participă la emisiunea de cultură generală de la TVR 1, în ediția din 16 noiembrie, de la ora 21.00.

Valentin Avram și Virgil Ianțu, la „Câștigă România“ FOTO TVR

Până la 45 de ani, Valentin Avram a făcut cam tot ce şi-a propus. A terminat Liceul Alimentar din Tulcea, s-a căsătorit, a devenit tată, a călătorit în aproape 140 de ţări, a citit, a învăţat, s-a specializat în meserie, iar acum îşi etalează talentul culinar în Irlanda, unde s-a stabilit în urmă cu 6 ani şi jumătate.

De acolo urmăreşte zilnic emisiunea favorită, iar de curând s-a hotărât chiar să-şi încerce norocul şi să participe, pentru a-şi testa cunoştinţele, dar şi pentru a trăi atmosfera din platoul TVR 1. Iar în cinstea momentului, a creat chiar o reţetă specială, empanada cu twist-uri româneşti, pe care a denumit-o chiar „Câştigă România!“. Mai multe aflăm pe 16 noiembrie, de la ora 21.00, când Virgil Ianţu „îl ia la întrebări” pe Valentin chiar în emisiunea favorită a acestuia, la TVR 1.

„Din 2005 am început să lucrez pe vase de croazieră. Prima poziţie a fost de asistent de bucătar şi am fost promovat până la poziţia de sous-chef. În tot acest timp am reuşit să vizitez aproape 140 de ţări...e greu să mi le amintesc pe toate, dar cea mai interensantă experienţă a fost în Antartica (ianuarie 2007), ocazie cu care am vizitat Esperanza Station, o mică staţie de cercetare în interiorul Antaricii, populată doar de oameni de ştiinţă argentinieni cu familiile lor“, a mărturisit acesta în emisiune.

Acesta a mărturisit că urmărește constant emisiunea de cultură generală de la TVR 1 și că, pentru el, este ca un fel de terapie. „Probabil că e mai degrabă o chestiune terapeutică pentru foarte mulţi dintre noi. Văzând toate lucrurile astea, învățând tot mai multe lucruri despre România, românii se simt mai bine. Eu asta simt. Cred că marele câștig pentru noi este că, doar cu o simplă hartă pe ecran, reușim să vedem lucruri pe care, poate, le-am uitat și ne aducem din nou aminte de literatura pe care am învățat-o la școală, ne revin în memorie cunoştinţe de geografie și așa mai departe. Și te unge pe suflet“, a povestit Valentin Avram.

„Îmi plac foarte mult concursurile de cultură generală. Și am văzut că avem și noi un concurs de cea mai bună calitate. Cum am mai spus banii sunt irelevanţi, dar aici, în concurs, ajungi doar dacă ai cunoştinţe un bagaj de informații“, a mai spus el. Cum s-a descurcat concurentul, telespectatorii pot afla la pe 16 noiembrie, de la ora 21.00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”