Un român e erou în Austria, după ce a salvat un pensionar dintr-un incendiu

Un român e erou în Austria, după ce a salvat un pensionar dintr-un incendiu

Un român a salvat viața unui bătrân din Austria, după ce apartamentul pensionarului a luat foc. Bărbatul de 52 de ani, precum și octogenarul, au fos tintoxicați cu fum și au ajuns la spital.

Incendiu apartament FOTO Shutterstock

Incendiul a izbucnit miercuri, 1 martie, într-un bloc de locuințe din Sankt Barbara (Stiria). Românul și alți vecini ai bătrânului din blocul de locuințe au reușit să-l salveze pe octogenar din apartamentul în flăcări. Amândoi, românul și octogenarul, s-au intoxicat cu fum și au fost duși la spital, relatează 5min.at citat de Jurnal de emigrant.

Fumul ce ieșea din apartamentul din zona Groß-Veitsch a fost observat în jurul orei 16.00, când au fost alertați pompierii.

Românul a fost și el intoxicat cu fum

Drept urmare, mai mulți vecini au intrat în apartamentul respectiv și l-au scos afară pe proprietar, care era întins pe podeaua bucătăriei din locuința plină de fum.

Când au ajuns pompierii, bătrânul fusese deja salvat de bărbatul român și vecinii săi. Victima a fost transportată la Spitalul de Stat Hochsteiermark cu răni de grad nedeterminat.

Pe lângă bătrân, însă, unul dintre vecinii care au intrat în apartament să-l salveze, un cetățean de origine română, a inhalat fum în exces atunci când l-a scos pe bătrân din apartament. A ajuns și el la spitalul de stat din Mürzzuschlag (Stiria).

O echipă de 23 de pompieri ai companiei Veitsc Radez și pompieri voluntari au ajuns la fața locului cu patru vehicule și au reușit să lichideze focul. Din primele cercetări, se pare că a fost vorba despre manipularea necorespunzătoare a unei flăcări deschise .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale