Un român este acuzat că a furat 600 de metri de cabluri şi a blocat circulaţia trenurilor de mare viteză din Spania

Un român este acuzat că a furat 600 de metri de cabluri şi a blocat circulaţia trenurilor de mare viteză din Spania

Potrivit surselor din poliţie, tânărul de 19 ani s-a opus arestării şi este acuzat de tâlhărie, distrugere şi nesupunere faţă de oamenii legii.

Poliţiştii, care au recuperat o parte din materialul furat, nu exclud ca bărbatul să facă parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice, pe care îl vând apoi pe piaţa neagră, şi spun că sunt posibile noi arestări în acest caz, relatează El Mundo .

Din cauza acestei tâlhării, circulaţia trenurilor de pe ruta Madrid-Barcelona ale Renfe a fost suspendată luni, timp de mai multe ore. Compania feroviară de stat a fost nevoită să introducă o rută alternativă, care să ocolească ruta pe care circulă trenurile de mare viteză, scrie Digi24.

Săptămâna trecută, un bărbat de 43 de ani, tot român, a fost arestat pentru peste 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia, potrivit site-ului lasprovincias.es.

Furturile au provocat „un real pericol”. „Lipsa acestui cablaj poate provoca o suprasarcină şi poate duce la electrocutarea oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”, spun autorităţile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”