Un român „simplu”, care mănâncă iaurt seara/Theodor Stolojan, „lansatorul” Ralucăi Turcan, a mărturisit câte pensii are/„Fac parte din clasa de mijloc”

Un român „simplu”, care mănâncă iaurt seara/Theodor Stolojan, „lansatorul” Ralucăi Turcan, a mărturisit câte pensii are/„Fac parte din clasa de mijloc”

Theodor Stolojan a povestit, în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, cum a ajuns un om bogat și a spus că a refuzat șpăgi și mită. Fostul premier a spus câte pensii are și a mărturisit că are o pasiune: să investească.

Am uitat să vă spun și că mănânc iaurt în fiecare seară, și asta vă poate confirma orice asistent al meu. Cât de bogat sunt? Eu spun că fac parte din clasa de mijloc, partea de sus, upper-level. Banii pe care i-am câștigat, în general, i-am investit. Eu am un portofoliu de acțiuni, a spus fostul demnitar.

Stolojan a explicat că a avut un salariu bun la Banca Mondială și venituri bune timp de 11 ani cât a fost parlamentar european, iar acești bani i-a investit și are acum un portofoliu de acțiuni.

”În general, am investit în acțiuni pentru că acest lucru mă obligă să studiez companii. Chiar ieri am luat o decizie de investiții. Până acum, nu am investit în companii din afara României și am luat o decizie să investesc într-un fond de investiții pe care îl gestionează o bancă. Am investit 50.000 de euro”, a spus fostul premier.

Theodor Stolojan are trei pensii

Fostul demnitar este acum, la 77 de ani, un pensionar cu venituri din trei pensii.

„În România, am o singură pensie, pe bază de contributivitate, care acum este de 4.900 de lei. În decursul vieții, am avut întotdeauna salariul mai mare decât cel mediu pe economie, uneori mult mai mare. Pensia pe care o am eu acum este mai puțin de o treime din pensia medie a judecătorilor și procurorilor, care e în jur de 18.000-19.000 de lei”, a spus Theodor Stolojan.

A doua pensie este de la Banca Mondială, despre care Stolojan spune că este un fond propriu de investiții, format din contribuțiile pe care le-a avut în cei șase ani cât a lucrat acolo. A treia pensie vine de la Parlamentul European, aceasta fiind procentuală.

Theodor Stolojan: Nici unul dintre aceste sisteme nu are aberația din România ca pensia să fie cumva mai mare decât salariul pe care l-ai avut.

Theodor Stolojan a fost ministru de Finanțe, premier al României, senior economist la Banca Mondială, președinte de partid, consilier prezidențial și europarlamentar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”