Un rus, angajat al Raiffeisen Bank, a murit în războiul din Ucraina. Bărbatul se afla pe lista de scutire

Un rus, angajat al Raiffeisen Bank, a murit în războiul din Ucraina. Bărbatul se afla pe lista de scutire

Un angajat rus al băncii Raiffeisen Bank International a murit după ce a fost înrolat în armată, în ciuda faptului că angajatorul a trimis o cere de scutire către biroul de recrutare rus, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Imagine ilustrativă FOTO: Captură Video Twitter

Timur Izmailov, în vârstă de 33 de ani, a fost înrolat în armată pe 23 septembrie, la doar două zile de la anunțul de mobilizare al președintelui Putin. Acesta, specialist IT în cadrul Raiffeisen Bank din Rusia, a murit pe 13 octombrie, potrivit avocatului său.

Anumiți angajați sunt scutiți de decretul de mobilizare, printre aceștia se numără și angajații băncilor comerciale care asigură stabilitatea sistemului bancar. Cu toate acestea, în momentul în care Izmailov s-a dus la biroul de recrutare cu intenția de a explica că are dreptul la amânare. „Comisarul militar i-a spus că nu se afla pe lista de amânare, așa că trebuia să fie mobilizat”, a declarat avocatul acestuia pentru Reuters, potrivit Mediafax .

Potrivit sursei citate, banca centrală rusească a cerut băncilor comerciale să furnizeze listele cu angajații care au nevoie de amânare, iar potrivit avocatului Ierokhin, una dintre liste cuprindea și numele Izmailov. Respectiva listă a fost livrată conducerii militare ruse până la 28 septembrie, susține avocatul.

Mobilizarea se apropie de sfârșit

În mijlocul nemulțumirilor, Kremlinul a părut dornic să semnaleze că mobilizarea, care intră în cea de-a patra săptămână, se apropie deja de sfârșit. Președintele rus a declarat săptămâna trecută faptul că mobilizarea va mai dura încă două săptămâni.

De asemenea, primarul Moscovei, a declarat luni că mobilizarea în capitala rusă a luat sfârșit și că orice proiect de acte restante nu va mai fi valabil.

În urma mobilizării rușilor în armată mai mulți bărbați și-au pierdut viața pe front, chiar în primele zile după recrutare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…