Un rus care pretinde că deține secrete cu privire la bombardierele avansate ale Rusiei s-a prezentat la granița de sud a SUA pentru a solicita azil

Un rus care pretinde că deține secrete cu privire la bombardierele avansate ale Rusiei s-a prezentat la granița de sud a SUA pentru a solicita azil

Un rus care pretinde că deține informații despre avioanele avansate a cerut azil în SUA la sfârșitul anului trecut. El a ajuns la granița de sud în decembrie, oficialii americani tratând povestea lui ca fiind credibilă. Bărbatul a spus că a lucrat la un avion despre care oficialii cred că este cel mai avansat bombardier strategic al Rusiei, conform unui articol apărut în Business Insider.

Bombardierul strategic rusesc TU-160. Foto: Profimedia

La sfârșitul lunii decembrie, un bărbat care pretindea că este un fost inginer rus de avioane a sosit la granița de sud a SUA, solicitând azil și oferind în schimb secrete despre cel mai avansat bombardier al Rusiei.

Bărbatul le-a spus oficialilor de frontieră americani că deține informații pe care guvernul lor le-ar dori, deoarece a lucrat anterior la avioane militare avansate în Rusia, inclusiv despre White Swan (Lebăda Albă)-TU160, cea mai mare aeronavă militară din arsenalul Rusiei, potrivit unui raport al Vămilor și Protecției Frontierei, obținut de Yahoo News.

Oficialii CBP au scris în raportul lor că informațiile despre acel avion ar putea fi de folos SUA și că avionul este „se pare cel mai avansat bombardier strategic din inventarul rusesc și a fost folosit și într-un rol tactic de atac aerian în războiul din Ucraina. "

Oficialii au lucrat pentru a verifica povestea lui, iar doi oficiali guvernamentali au declarat pentru Yahoo News că povestea bărbatului a fost considerată suficient de credibilă și de semnificativă pentru a fi transmisă FBI-ului în ianuarie.

În prezent, se crede că bărbatul se află în SUA și este interogat, a informat Yahoo News în exclusivitate.

Bărbatul, care a ajuns la graniță într-un SUV împreună cu familia, a spus că se teme că va fi pedepsit pentru că a participat la proteste împotriva președintelui rus Vladimir Putin și în sprijinul lui Alexei Navalny, liderul opoziției, în prezent întemnițat.

Un înalt oficial al serviciilor de informații militare americane a declarat că SUA ar fi deosebit de interesată de schimbările pe care Rusia le face avioanelor, care pot fi echipate cu rachete și arme nucleare, inclusiv dacă acestea au fost echipate cu rachete hipersonice.

Nu avem nimic care să ne poată apăra împotriva rachetelor hipersonice – adică sistemele Patriot și tot restul sunt inutile”, a spus oficialul.

Oficialii CBP au scris în raportul lor că datele de care dispun din surse publice sugerează o creștere a producției în ultimii ani la fabrica în care bărbatul pretindea că a lucrat.

Omul, al cărui nume nu a fost dezvăluit ar putea face, de asemenea, parte dintr-o tendință în creștere: zeci, dacă nu sute de mii de ruși și-au părăsit țara de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022. Unii caută acum azil în țările vestice și oferă în schimb secrete rusești. Aceasta include un fost medic de la agenția de informații a Rusiei, care a declarat pentru CNN în ianuarie că și-a petrecut timp strângând secrete înainte de a dezerta și de a căuta azil în Franța.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?