Un rus căutat de Interpol, reținut de polițiștii moldoveni de frontieră: voia sǎ ajungǎ în UE

Un rus căutat de Interpol, reținut de polițiștii moldoveni de frontieră: voia sǎ ajungǎ în UE

Cetățeanul rus în vârstă de 48 de ani a fost reținut în punctul de trecere a frontierei Leușeni, înainte ca să treacă frontiera moldo-română, anunță polițiștii moldoveni de frontieră, fără a oferi alte detalii.

Un rus căutat prin Interpol a fost reținut în Rep. Moldova. FOTO: Border.gov.md

Rusul dat în căutare internațională pentru încălcarea legii în țara sa a fost identificat printre călători, apoi încătușat de structurile de drept din Republica Moldova.

,,Polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători un cetățean rus, dat în urmărire internațională. Bărbatul de 48 de ani era căutat de către autoritățile ruse pentru comiterea unei infracțiuni pe teritoriul țării de baștină. În seara de 18 noiembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, acționând conform sarcinii INTERPOL, polițiștii de frontieră au reușit să rețină cetățeanul rus. Acesta intenționa trecerea frontierei moldo-române, în Uniunea Europeană”, anunță reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Acesta se află în izolator și urmează să fie extrădat în Federația Rusă. ,,În prezent bărbatul este arestat și rămâne la dispoziția autorităților judiciare în vederea extrădării în țara sa de origine”, punctează responsabilii IGPF, aceștia refuzând sǎ dea alte detalii despre subiect.

La sfârșitul lunii trecute, un cetățean rus în vârstă de 37 de ani, dat în urmărire internațională prin Interpol pentru implicarea în acțiuni teroriste și afiliere la organizații teroriste internaționale, a fost reținut de polițiștii moldoveni de frontieră.

Individul a fost încătușat în sudul țării vecine, apoi plasat într-un izolator al Inspectoratului de Poliție Cahul.

,,Bărbatul va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al IP Cahul, în timp ce autoritățile pregătesc cazul său pentru prezentarea în instanța de judecată, în vederea luării unei decizii și extrădării acestuia”, au precizat atunci responsabilii IGPF care investighează toate circumstanțele acestui caz, dar nu au oferit alte detalii cu privire la această reținere.

În Federația Rusă, acesta riscă să-și petreacă restul vieții după gratii pentru implicarea în activități teroriste și afiliere la structuri teroriste internaționale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?