Un sat elvețian oferă peste 50.000 de euro oamenilor care se mută acolo. Care sunt condițiile

Un sat elvețian oferă peste 50.000 de euro oamenilor care se mută acolo. Care sunt condițiile

Albinen este un sat situat în cantonul Valais, Elveția și oferă familiilor peste 56.000 de euro pentru a se muta în uimitoarea localitate din valea muntoasă. Frumoasa zonă este așezată pe versantul muntelui, la 1.300 de metri deasupra nivelului mării.

Satul elvețian Albinen FOTO Shutterstock

Satul este amenințat cu dispariția de ceva timp, deoarece un număr tot mai mare de locuitori se mută din comunitatea rurală pitorească în favoarea orașelor din jur. La sfârșitul anului 2018, în sat mai existau doar 238 de locuitori. Dar programul, lansat inițial în acel an, speră să contracareze această tendință, scrie Daily Mail.

Schema a fost lansată pentru a inversa tendința de plecare a oamenilor din localitate.

În ciuda faptului că satul atrăgător se află la puțin peste 6,8 km de orașul balnear Leukerbad și la 35 de minute de mers cu mașina atât de capitala cantonului Sion, cât și de orașul industrial Visp, oamenii au plecat de-a lungul anilor din cauza lipsei locurilor de muncă.

Condițiile

Familiile de patru persoane vor primi 25.405 euro pentru fiecare adult și încă 10.160 euro pentru fiecare copil. Deși oferta de peste 56.000 de euro în schimbul mutării într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume este tentantă, există și alte cerințe.

Pentru ca orașul să nu se mai golească, Albinen caută persoane cu vârste sub 45 de ani care să își stabilească reședința. De asemenea, doritorii trebuie să fie cetățeni elevțieni cu permis de ședere C.

Satul elvețian Albinen FOTO Shutterstock

Satul elvețian Albinen FOTO Shutterstock

Cetățenii din țările UE, din SUA și Canada pot obține acest permis după ce au locuit în Elveția timp de cinci ani. Dar pentru alte țări , cetățenii trebuie să trăiască în Elveția timp de zece ani.

Apoi, li se cere să locuiască într-o locuință evaluată la cel puțin 203,890 de euro și să rămână în Albinen timp de 10 ani. Dacă alegă să părăsească satul înainte de expirarea termenului, vor trebui să restituie suma primită de la stat înainte de mutare (56.645 de euro).

În 2017, președintele municipalității, Beat Jostin, a declarat că Albinen se caracterizează prin liniște, priveliști fenomenale, o calitate excelentă a aerului și multe ore de soare pe tot parcursul anului.

În ciuda cerințelor stricte, Elveția se mândrește cu unul dintre cele mai bune sisteme educaționale din lume, iar poluarea aerului nu este nici ea o problemă atât de mare la munte. Speranța de viață este, de asemenea, relativ ridicată, iar țara are o rată scăzută a infracțiunilor violente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA