Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs în sudul Iranului (EMSC)

Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs în sudul Iranului (EMSC)

Risc Seismic

Două seisme puternice s-au produs duminică în sudul Iranului în apropiere de portul Bandar Abbas, forţând rezidenţii să-şi părăsească domiciliile şi provocând decesul a cel puţin o persoană, potrivit televiziunii de stat, informează Reuters.

Seismele, cu magnitudini de 6,3 şi 6,4, au zdruncinat provincia Hormozgan, potrivit televiziunii de stat, iar unda de şoc a fost resimţită de-a lungul golfului Dubai.

''O persoană a decedat după ce un stâlp de electricitate s-a prăbuşit peste aceasta'', a precizat televiziunea de stat iraniană, citând oficiali locali.

Iranul se află la intersecţia mai multor falii geologice şi a fost afectat de mai multe cutremure devastatoare în ultimii ani.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, magnitudinea unuia dintre seisme a fost de 6,5 şi s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

''Cutremurul a fost resimţit în mai multe oraşe iraniene din sudul provinciei Hormozgan'', a declarat un oficial local pentru postul public de televiziune.

Postul public de televiziune a prezentat rezidenţi din Bandar Abbas fugind cuprinşi de panică din locuinţe. Potrivit agenţiei de stat IRNA, locuinţele din regiune nu au suferit pagube structurale.

Seismul a fost de asemenea resimţit de-a lungul golfului în Dubai, potrivit unor rezidenţi.

''A fost resimţit în regiuni din nordul şi estul Emiratelor Arabe Unite fără să producă efecte'', a precizat într-un Tweet Centrul Naţional de Meteorologie al EAU.AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...