Un senator PNL a depus un amendament prin care ar putea fi taxată OMV

Un senator PNL a depus un amendament prin care ar putea fi taxată OMV

Un amendament depus de senatorul PNL Alexandru Nazare a fost preluat de Coaliție și adoptat în plenul Camerei Deputaților. Acesta reglementează „justa așezare a sarcinii fiscale în plata contribuției de solidaritate, echitatea și transparența în piață”.

Alexandru Nazare, senator PNL FOTO: Inquam Photos

„Aceasta vizează clarificarea modului de determinare a ponderii activităților în cifra de afaceri în viziunea actului normativ intern și în lumina actului de drept UE. In lipsa introducerii acestor prevederi de natură procedurală prin care să se stabilească modalitatea concretă de stabilire a contribuabililor ce intră sub incidența actului normativ, legea ar fi putut fi aplicata într-o manieră discriminatorie față de contribuabilii pe același segment al pieței, discriminarea fiind generată de structura modului de afacere a fiecărui contribuabil în parte (unii având un model de afacere constituit dintr-o activitatea corespunzătoare unui singur CAEN, alții având mai multe activități pe CAEN-uri multiple), ci nu de faptul că unii au beneficiat sau nu de creșterea conjuncturală a prețurilor”, a transmis senatorul, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Alexandru Nazare, clarificarea legislative are scopul de a evita „aplicarea neunitară a reglementărilor naționale și implicit Unionale și cu riscul iminent de distorsiune a pieței concurențiale la nivel intern și Unional, având în vedere că economiile naționale sunt interconectate”.

Câciu dă asigurări că OMV va plăti taxa de solidaritate

Ministrul Finanțelor a declarat, la finalul lunii februarie, că OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate până pe 25 iunie, așa cum prevede termenul legal din legislație pentru impozitul pe profit.

„Eu rămân la ceea ce am spus, OMV  va plăti. Aşteptaţi iunie. Ceea ce lumea uită este că această taxă se declară pe 25 iunie şi se plăteşte pe 25 iunie. Înainte nu poate să plătească, chiar şi dacă ar vrea, pentru că acesta este termenul legal pentru impozitul pe profit”, a spus Adrian Câciu. Ministrul finanțelor a afirmat că vor mai fi discuţii şi cu executivul european, pentru ca lucrurile să fie şi mai clare. „Comisia a înleles toate scăpările din regulament, am şi spus că ar trebui să revină cu o clarificare la regulament”, a declarat acesta. Întrebat dacă și compania Black Sea Oil & Gas se încadrează în regulamentul pentru plata taxei, oficialul din Guvern a confirmat acest lucru. 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro