Un sfert dintre români consumă o băutură alcoolică într-o zi obișnuită; sunt preferate berea și vinul făcut în casă (studiu)

Un sfert dintre români consumă o băutură alcoolică într-o zi obișnuită, iar cele mai preferate sunt berea și vinul făcut în casă, conform unui studiu care analizează ocaziile de consum, realizat de o companie de cercetare de piață, remis miercuri AGERPRES.

De-a lungul anului, numărul celor care consumă alcool variază, vârful fiind înregistrat în sezonul cald (aprilie — septembrie).

Conform studiului realizat de GfK România, preferatele românilor sunt berea și vinul făcut în casă, a căror importanță în consumul de alcool se schimbă odată cu sezonul. Berea este preferata verii, iar vinul se consumă mai ales în anotimpul rece. În perioada octombrie 2015 — martie 2016, cota de consum pentru vinul de casă se triplează.

Numărul mediu de ocazii de consum pe zi pentru toate băuturile analizate este de 2,5 ori. Bărbații cu vârsta până în 35 de ani se disting printr-o frecvență zilnică semnificativ mai mare decât media, de 3 ori pe zi.

Conform studiului, se observă că românii preferă băuturile calde, în principal cafeaua și mixurile pe bază de cafea — aproape jumătate dintre ocazii fiind generate de aceste băuturi. Peste o treime dintre ocazii se datorează băuturilor răcoritoare, iar 16% băuturilor alcoolice. Cantitatea de lichid consumată pe zi este de 630 ml (în afară de apă și lactate).

Una din zece persoane adulte consumă cel puțin o băutură în baruri, restaurante și terase, iar incidența zilnică crește în sezonul cald cu aproximativ 20%.

Datele din studiul GfK 'Ocazii de consum pentru băuturi' analizează ce, unde, cât, cum și cât de des beau românii. Studiul este adresat tuturor producătorilor de băuturi și este realizat anual, în patru valuri, pentru a urmări tendințele.

Eșantionul de consumatori este format din persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani. În analiză sunt incluse toate tipurile de băuturi, cu excepția apei și a lactatelor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți

5 BREAKING Ponta își lansează azi candidatul la Primăria Capitalei: Fostul director al Spitalului Militar Centra…