Un singur aliment consumat regulat ajută la prelungirea vieții

Un singur aliment consumat regulat ajută la prelungirea vieții

Nucile te poate ajuta să trăiești mai mult, deoarece acestea joacă un rol imens în sănătatea inimii și a creierului, precum și în îmbătrânirea sănătoasă, spun oamenii de știință din cadrul Programului CARDIA al Institutului de Sănătate Națională din Statele Unite și Universității Alabama, notează Mirror.

Trebuie remarcat faptul că nu toate nucile sunt create la fel, deoarece unele au un conținut mult mai mare de grăsimi, dar experții în sănătate recomandă că consumul de nuci cu moderație poate evita bolile legate de vârstă.

Oamenii de știință de la CARDIA au analizat 20 de ani de istoric alimentar și 30 de ani de măsurători fizice și clinice la peste 3.300 de persoane.

Ceea ce a constatat această cercetare a fost că participanții care au mâncat nuci la începutul vieții au prezentat o probabilitate mai mare de a fi mai activi din punct de vedere fizic, de a avea o dietă de calitate superioară și de a se confrunta mai bine cu bolile de inimă pe măsură ce îmbătrânesc.

De asemenea, a stabilit că consumul a cinci sau mai multe porții de nucă pe săptămână poate oferi cel mai mare beneficiu pentru reducerea riscului de mortalitate și creșterea speranței de viață.

„Consumatorii de nuci par să aibă un fenotip corporal unic care atrage după sine alte efecte pozitive asupra sănătății, cum ar fi o mai bună calitate a alimentației, mai ales atunci când încep să mănânce nuci de la tinerețe până la vârsta adultă mijlocie - când riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, obezitatea și diabetul, crește”, a declarat Lyn Steffen, cercetătorul principal al studiului.

Experții au teoretizat că o posibilă explicație a rezultatelor s-ar putea datora combinației unice de nutrienți găsite în nuci și efectului acestora asupra rezultatelor sănătății.

Folosind datele din studiul CARDIA, echipa a comparat datele a 3.000 de persoane care au fost împărțite în categoriile: „consumatori de nuci”, „alți consumatori de fructe cu coajă” sau „neconsumatori de fructe cu coajă”.

Echipa a evaluat relațiile dintre factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv aportul alimentar, fumatul, compoziția corporală, tensiunea arterială, lipidele plasmatice, trigliceridele, concentrațiile de glucoză din sânge și insulină la 352 de consumatori de nuci, 2.494 de alți consumatori de fructe cu coajă și 177 de neconsumatori.

De asemenea, a stabilit că consumul a cinci sau mai multe porții de nucă pe săptămână poate oferi cel mai mare beneficiu pentru reducerea riscului de mortalitate și creșterea speranței de viață.

Consumul mediu de nuci în timpul studiului a fost de aproximativ 21 de grame pe zi, iar consumul de alte fructe cu coajă a fost de aproximativ 42,5 g pe zi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?