Un "Snowden japonez", blocat pe un aeroport moscovit

Un "Snowden japonez", blocat pe un aeroport moscovit

Un japonez de 36 de ani, care dorește să obțină azil în Rusia, trăiește pe aeroportul Șeremetievo din Moscova de mai bine de două luni, relatează Sputniknews. Tetsuya Abo, jurnalist japonez, locuiește în zona de tranzit a aeroportului cu scopul declarat de a scăpa de persecuțiile al căror țintă afirmă că este.

Jurnalistul susține că este victima convingerilor sale politice. Într-un interviu acordat canalului de televiziune rusesc NTV, el povestește că linia editorială a ziarului său îl obliga să scrie 'lucruri neadevărate despre Rusia'. În consecință, el s-ar fi decis în cele din urmă să cumpere un bilet de avion pentru Moscova.

Tetsuya Abo a plecat spre capitala Rusiei la 1 mai. Trebuind să revină în țara lui natală până în 29 mai, el a decis totuși să rămână în Sala plecărilor din aeroport după ce se înregistrase pentru zborul său.

Au trecut mai bine de două luni de când japonezul se află în zona de tranzit a aeroportului moscovit. Viza lui a expirat și, așa cum indică panoul depus alături pe care este scris 'Mi-e foame', el nu mai are nici resurse financiare. Totuși, Tetsuya Abo nu are intenția să revină în Japonia.

El spune că a fost persecutat și chiar arestat în urma unei acuzații false din cauza convingerilor sale politice, motiv pentru care vrea să ceară cetățenie rusă și să rămână în Rusia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?