Un șofer român s-a specializat în furtul de tractoare din Danemarca. Ce pagubă a reușit să producă

Un șofer român s-a specializat în furtul de tractoare din Danemarca. Ce pagubă a reușit să producă

Șoferul român care a furat tractoare de la un dealer din Danemarca a fost arestat în Germania.

Tractoarele au fost furate de la reprezentanța Maskincentrum din Aulum FOTO: Facebook

Un șofer român a furat trei tractoare noi, în valoare de 335.000 de euro, de la un dealer din Danemarca. El le-a încărcat într-un camion și a reușit să părăsească Danemarca prin granița Froslev în dimineața de 12 octombrie, fiind raportat poliției germane.

La scurt timp, camionul a fost oprit. În semiremorca camionului se aflau cele trei tractoare, care fuseseră furate în Danemarca. Șoferul a fost reținut de agenți germani și, ulterior, plasat în arest preventiv.

„Arestarea a fost rezultatul unei operațiuni comune Europol împotriva crimei organizate transfrontaliere din regiunea Mării Baltice și nordul Europei”, a declarat poliția daneză într-un comunicat, potrivit stiridiaspora.ro.

Șoferul român a fost arestat timp de trei săptămâni în baza unui ordin emis de Tribunalul Sonderborg. Bărbatul de 28 de ani a pledat nevinovat, dar nu a făcut recurs la măsura arestării preventive.

Cele trei tractoare găsite în camionul românului au fost furate de la reprezentanța Maskincentrum din Aulum, potrivit lui Soren Hogenhof Larsen, directorul Departamentului de vânzări al reprezentanței de mașini agricole.

El a dezvăluit că un modem PCM instalat într-unul dintre tractoare a arătat că vehiculul a fost pornit la ora 1:00 pe 12 octombrie și apoi condus pe un drum de țară pustiu. De aici tractorul a dispărut.

„Am văzut o mulțime de urme de roți. Au furat tractoarele de lângă noi și s-au îndreptat spre drumul de țară. Acolo probabil că au fost urcate într-un camion. Nu știu dacă a fost nevoie de patru oameni pentru a rezolva totul”, spune directorul de vânzări Soren Hogenhof Larsen.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?