Un soldat american și-a pierdut viața în nordul Siriei (armata SUA)

Un soldat american aflat în misiune în Siria a încetat din viață din cauza rănilor căpătate după explozia unui dispozitiv artizanal în nordul acestei țări în război, unde Statele Unite au câteva sute de forțe speciale la sol, a anunțat joi armata americană, scrie AFP.

"Întreaga coaliție împotriva (grupării) Stat Islamic (SI) transmite condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor acestui erou" decedat joi, ziua sărbătorii americane Thanksgiving (Ziua Recunoștinței), potrivit unui comunicat al forțelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM) .

Militarul ucis, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, "fusese rănit în explozia unui dispozitiv artizanal în regiunea Ayn Issa, în nordul Siriei", a precizat CENTCOM.

În această zi de Thanksgiving, să le mulțumim soldaților care acceptă să lupte pentru a ne apăra țara împotriva ideologiei urii și brutale a SI", a subliniat generalul Stephen Townsend, citat în comunicat.

Statele Unite coordonează de peste doi ani o coaliție internațională alcătuită din 66 de țări a căror aviație lovește pozițiile grupării jihadiste în Siria și Irak.

Washingtonul a mai trimis, de asemenea, forțe speciale în Siria pentru a instrui coaliția arabo-kurdă a Forțelor Democratice Siriene (FDS) și a direcționa mai eficient bombardamentele coaliției. Aproape 300 de soldați ai forțelor speciale americane pot interveni astfel în Siria, reamintește AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic