Un soldat american și-a pierdut viața în nordul Siriei (armata SUA)

Un soldat american aflat în misiune în Siria a încetat din viață din cauza rănilor căpătate după explozia unui dispozitiv artizanal în nordul acestei țări în război, unde Statele Unite au câteva sute de forțe speciale la sol, a anunțat joi armata americană, scrie AFP.

"Întreaga coaliție împotriva (grupării) Stat Islamic (SI) transmite condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor acestui erou" decedat joi, ziua sărbătorii americane Thanksgiving (Ziua Recunoștinței), potrivit unui comunicat al forțelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM) .

Militarul ucis, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, "fusese rănit în explozia unui dispozitiv artizanal în regiunea Ayn Issa, în nordul Siriei", a precizat CENTCOM.

În această zi de Thanksgiving, să le mulțumim soldaților care acceptă să lupte pentru a ne apăra țara împotriva ideologiei urii și brutale a SI", a subliniat generalul Stephen Townsend, citat în comunicat.

Statele Unite coordonează de peste doi ani o coaliție internațională alcătuită din 66 de țări a căror aviație lovește pozițiile grupării jihadiste în Siria și Irak.

Washingtonul a mai trimis, de asemenea, forțe speciale în Siria pentru a instrui coaliția arabo-kurdă a Forțelor Democratice Siriene (FDS) și a direcționa mai eficient bombardamentele coaliției. Aproape 300 de soldați ai forțelor speciale americane pot interveni astfel în Siria, reamintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…