Un soldat american și-a pierdut viața în nordul Siriei (armata SUA)

Un soldat american și-a pierdut viața în nordul Siriei (armata SUA)

Un soldat american aflat în misiune în Siria a încetat din viață din cauza rănilor căpătate după explozia unui dispozitiv artizanal în nordul acestei țări în război, unde Statele Unite au câteva sute de forțe speciale la sol, a anunțat joi armata americană, scrie AFP.

"Întreaga coaliție împotriva (grupării) Stat Islamic (SI) transmite condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor acestui erou" decedat joi, ziua sărbătorii americane Thanksgiving (Ziua Recunoștinței), potrivit unui comunicat al forțelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM) .

Militarul ucis, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, "fusese rănit în explozia unui dispozitiv artizanal în regiunea Ayn Issa, în nordul Siriei", a precizat CENTCOM.

În această zi de Thanksgiving, să le mulțumim soldaților care acceptă să lupte pentru a ne apăra țara împotriva ideologiei urii și brutale a SI", a subliniat generalul Stephen Townsend, citat în comunicat.

Statele Unite coordonează de peste doi ani o coaliție internațională alcătuită din 66 de țări a căror aviație lovește pozițiile grupării jihadiste în Siria și Irak.

Washingtonul a mai trimis, de asemenea, forțe speciale în Siria pentru a instrui coaliția arabo-kurdă a Forțelor Democratice Siriene (FDS) și a direcționa mai eficient bombardamentele coaliției. Aproape 300 de soldați ai forțelor speciale americane pot interveni astfel în Siria, reamintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

2 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

3 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

4 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…