Un soldat ucrainean a doborât 5 tancuri rusești într-o singură zi folosind rachete Javelin americane VIDEO

Un soldat ucrainean a doborât 5 tancuri rusești într-o singură zi folosind rachete Javelin americane VIDEO

Echipat cu rachete Javelin furnizate de SUA, un soldat ucrainean a doborât cinci tancuri rusești într-o singură zi, spun autoritățile ucrainene.

Imagini ale unor atacuri cu rachete în Marinka, regiunea Donețk, Ucraina

Isprava a avut loc în timpul unui asalt blindat rusesc major asupra Brigăzii 79 de Asalt Aerian din Ucraina în afara orașului Marinka, la vest de orașul Donețk, se arată într-o postare pe rețelele de socializare a brigăzii, scrie businessinsider.com.

În postare se precizează că, în timpul luptelor, parașutistul a doborât cele cinci tancuri, precum și trei vehicule de luptă de infanterie cunoscute sub numele de BMP, schimbându-și constant poziția.

Acesta a precizat că artileria de sprijin a distrus alte patru BMP-uri.

De la începutul invaziei Rusiei, în februarie 2022, SUA au furnizat Ucrainei aproximativ 8.500 de rachete Javelin - o puternică armă antitanc portabilă montată pe umăr. Acestea au devenit o parte esențială a apărării Ucrainei.

Postarea video a Ministerului ucrainean al Apărării a fost însoțită de un text care spunea: " Arma americană în mâinile ucrainenilor face minuni ".

Marinka, situată la aproximativ 13 mile vest de Donețk, a fost supusă unor atacuri repetate de către forțele rusești și astăzi se află în mare parte în ruine.

Posturile ucrainene care prezintă imagini ale loviturilor nu au precizat clar când au avut loc, dar acestea au venit pe fondul unor rapoarte potrivit cărora forțele rusești încearcă să avanseze în jurul Marinka ca parte a unui obiectiv mai larg de a controla regiunea.

image

Postul de știri rusesc Readovka a raportat luni lupte în jurul Marinka, afirmând că forțele rusești și-au fortificat pozițiile în sudul orașului. Acesta nu a menționat pierderile suferite.

Platforma de informații cu sursă deschisă Oryx a estimat că Rusia pierde aproximativ 150 de tancuri pe lună, în timp ce raportul Economist a afirmat că singura sa fabrică care le produce ar putea fabrica doar 20 în acest timp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…