„Un spion ucrainean a confirmat cel puțin o întâlnire a lui George Simion cu serviciile speciale rusești”

„Un spion ucrainean a confirmat cel puțin o întâlnire a lui George Simion cu serviciile speciale rusești”

Un general ucrainean din serviciile de spionaj afirmă că un ofițer al serviciului secret SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o întâlnire a deputatului român George Simion cu serviciile speciale rusești.

„În ceea ce privește un alt politician român, deputatul George Simion, și contactele sale cu reședința serviciilor speciale rusești din Ucraina, (generalul) Skipalski a declarat că un ofițer SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o astfel de întâlnire”, scrie publicația ucraineană Obozrevatel .

General-locotenentul Oleksandr Skipalski este primul șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și fostul prim-vicepreședinte al SBU, serviciuil secret al Ucrainei.

Publicația ucraineană notează, citând o sursă din cadrul serviciului de securitate ucrainean, că George Simion nu a mai fost lăsat să intre în Ucraina din 2021 iar interdicția este valabilă până în martie 2024.

Ofițerul ucrainean mai spune că, pentru o lungă perioadă de timp, în Ucraina a existat o activitate galopantă a serviciilor speciale rusești.

„Am făcut parte din categoria ofițerilor care au fost preocupați de relaxarea regimului de contraspionaj în Ucraina cu mult înainte de confiscarea Crimeei noastre. Pe vremea lui Ianukovici (…) Ucraina a fost transformată într-un teritoriu în care serviciile speciale rusești se întâlneau în deplină liniște și pace. De aceea, permiteau în mod absolut o astfel de activitate (a lui Simion cu serviciile speciale rusești. – n.r.)”, a declarat Skipalski.

„Rusia vede că își pierde pozițiile și aici și se folosește de ultimele sale oportunități pentru a aduce tensiune în relațiile din triunghiul Ucraina-România-Moldova”, spune Skipalski. În opinia sa, cetățenii acestor trei țări trebuie să înțeleagă acest lucru, iar politicienii trebuie să desfășoare o muncă explicativă: „Pentru că activitatea serviciilor speciale este încă invizibilă, este sub apă – nu la suprafață, iar mulți oameni obișnuiți” se grăbesc „la declarațiile tăioase, provocatoare ale celui care este desemnat să îndeplinească sarcinile activității de propagandă subversivă”.

Acest articol din presa ucraineană vine după ce, la sfârșitul lunii martie, Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, a susținut că George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un șef al seviciului secret rusesc FSB, transmite Adevărul , care citează În Linie Dreaptă. Într-o reacție pentru „Adevărul”, departamentul de comunicare al AUR a negat acuzațiile aduse la adresa lui Simion.

Fostul ministru moldovean susține că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, care „era foarte bine informat”. De asemenea, acesta precizează că nu a văzut niciun document oficial în acest sens.

George Simion a respins acuzația, afirmând că fostul ministru moldovean e o „conservă”.

”A ieșit o conservă de la Chișinău să spună că Simion s-a văzut cu șeful securității din Rusia la Cernăuți. Minciună. Nu m-am văzut în viața mea cu Caciuc de care zice Șelaru, nici cu șeful spionajului rusesc”, a spus Simion.

El a răbufnit la adresa presei și televiziunilor, acuzând G4Media că „răspândește minciuni”.

„Le este foarte frică de AUR, ăsta e motivul pentru care de câteva zile, toți extremiștii de la cei de stânga, extremiștii de dreapta, la tot felul de gunoieri, de căutători în gunoaie și de boschetari ne atacă în cele mai diferite moduri mințind fără nerușinare. (…) Sunt în fața sediului AUR, pe care vi l-am prezentat din luna mai a anului trecut, este sediu închiriat. A venit căutătorul în gunoaie mai devreme, care-și spune jurnalist. Spun căutător în gunoaie pentru că Mălin Bot venea în fața garsonierei în care locuiam și căuta acolo în gunoi. Chit că el nu e jurnalist, îl aștept și acum ca să-i spun că răspândește minciuni, aceleași minciuni ca USR-isti, ca suntem oamenii rușilor, că noi ne opunem pensiilor speciale, aceleași minciuni pe care le zicea și Oana Lovin, ca votăm pentru închiderea termocentralelor, că doamne ferește ce face AUR în Parlament”, a spus Simion.

Acesta și-a continuat seria de atacuri la adresa USR, G4Media, televiziunilor, dar și la adresa senatoarei Diana Șoșoacă, despre care Simion a omis să spună că la începuturi, senatoarea Șoșoacă – care și-a afișat fără probleme susținerea față de Rusia – era pe listele AUR, formațiunea lui Simion care a băgat-o în Parlament, la alegerile din 2020.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu