Un spital din Belgia permite pacienților să fie vizitați de animalele de companie

Un spital din Belgia permite pacienților să fie vizitați de animalele de companie

Un spital belgian a construit un pavilion special pentru a permite animalelor de companie să viziteze pacienții care se află în îngrijire paliativă sau cu boli care necesită îngrijire pe termen lung, în încercarea de a spori bunăstarea pacienților.

FOTO: Sint-Trudo Hospital

FOTO: Sint-Trudo Hospital

Majoritatea spitalelor din întreaga lume nu permit vizitele animalelor de companie din motive de igienă și riscuri de contaminare, iar de ani de zile pacienții pe termen lung de la spitalul Sint-Trudo care doreau să-și vadă animalele de companie trebuiau să facă acest lucru în curtea spitalului, scrie Reuters.

Din conversațiile purtate de pacienții cu cancer și psihologii spitalului s-a născut ideea construirii unui spațiu interior dedicat (separat, dar conectat la spital), iar rezultatul este un pavilion de vizitare a animalelor de companie care a fost deschis luna trecută.

FOTO: Sint-Trudo Hospital

FOTO: Sint-Trudo Hospital

"Pentru rezidenții spitalului pe termen lung, bunăstarea mintală este foarte importantă în recuperarea lor, iar reconectarea cu animalele de companie ajută cu adevărat", a declarat purtătoarea de cuvânt Miet Driesen de la Sint-Trudo din Sint-Truiden, Belgia.

Finanțat de o organizație de caritate pentru cancer pentru 140.000 de euro (152.000 de dolari), noul spațiu permite pacienților să se întâlnească cu animalele de companie o oră pe săptămână. Deocamdată sunt permiși doar câinii și pisicile.

Pentru pacienta Greta Donnay, în vârstă de 56 de ani, care se recuperează după o infecție cu listeria, o întâlnire cu câinele ei Rambo a fost un impuls moral.

"Să-ți vezi câinele în sine nu te vindecă, dar îți oferă un sprijin", a spus ea, adăugând că înseamnă, de asemenea, mult pentru animal. "Nu poți explica unui câine ce se întâmplă și de ce ai absentat", a spus ea.

Din septembrie, spitalul intenționează, de asemenea, să folosească pavilionul pentru sesiuni cu o organizație caritabilă care folosește câini de terapie pentru reabilitarea abilităților mentale și motorii.

Până în prezent, majoritatea cererilor de vizită au fost pentru câini, dar și pisicile sunt permise.

"În cazul pisicilor, este de obicei mai mult un caz în care pacienții sunt îngrijorați de pisica lor decât invers", a spus Driesen.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat