Un stop cardiac şi un cancer de prostată, cauzele morţii lui Sidney Poitier

Un stop cardiac şi un cancer de prostată, cauzele morţii lui Sidney Poitier

Un stop cardiac, combinat cu un cancer de prostată şi Alzheimer, au fost motivele care au provocat moartea, la 6 ianuarie , a actorului Sidney Poitier, a informat marţi portalul TMZ, citat de EFE.

Este ceea ce a comunicat Departamentului de Sănătate Publică al comitatului Los Angeles (California) despre decesul lui Sidney Poitier, primul actor afro-american care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare în filmul "Lilies of The Field" în 1963.

Actorul care şi-a petrecut copilăria în Bahamas, a fost al doilea artist afro-american laureat cu Oscar, după actriţa Hattie McDaniel, care a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea sa din filmul "Pe aripile vântului".

Cu câţiva ani înainte, în 1958, Poitier s-a consacrat ca primul actor de culoare care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul său din filmul "The Defiant Ones".

În peste jumătate de secol de carieră, Sidney Poitier a jucat în peste 40 de filme, precum clasicele "Guess who's coming to dinner", de Stanley Kramer, "In the heat of the night", de Norman Jewison, sau "To Sir, with Love", de James Clavell.

Sidney Poitier, actor şi de asemenea regizor, a fost un adevărat idol la Hollywood, iar în 2002 a primit un Oscar onorific, pe care Academia Americană de Film îl acordă personalităţilor care au influenţat industria cinematografică.

În 2016, el a fost distins cu Premiul BAFTA Fellowship pentru realizări remarcabile în timpul activităţii sale cinematografice şi cu Premiul Icon din partea African-American Film Critics Association (AAFCA).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...