Un studiu făcut la New York pe 4100 de pacienți cu coronavirus indică obezitatea ca principal factor de favorizare a internărilor

Un studiu făcut la New York pe 4100 de pacienți cu coronavirus indică obezitatea ca principal factor de favorizare a internărilor

Medicii de la NYU Langone Health Center au efectuat unul dintre cele mai mari studii de până acum în spitalele din Statele Unite ale Americii pentru COVID-19, axat pe orașul New York. Ei au descoperit că obezitatea, împreună cu vârsta înaintată, au fost factorii decisivi pentru internarea în spital a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Acesta poate explica rolul reacțiilor hiperinflamatorii care au loc la cei bolanavi de Covid-19, potrivit  ZDnet.com .

"Starea cronică cu cea mai puternică asociere cu boala critică a fost obezitatea, cu un raport substanțial mai mare decât orice boală cardiovasculară sau pulmonară", scrie autorul principal al cercetării, Christopher M. Petrilli de la NYU Grossman School.

Cercetarea, publicata pe 7 aprilie, s-a realizat asupra a 4.103 de pacienți cu boala Covid-19 din New York, dar concluziile studiului nu au fost încă validate de comunitatea științifică.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar