Un studiu făcut la New York pe 4100 de pacienți cu coronavirus indică obezitatea ca principal factor de favorizare a internărilor

Un studiu făcut la New York pe 4100 de pacienți cu coronavirus indică obezitatea ca principal factor de favorizare a internărilor

Medicii de la NYU Langone Health Center au efectuat unul dintre cele mai mari studii de până acum în spitalele din Statele Unite ale Americii pentru COVID-19, axat pe orașul New York. Ei au descoperit că obezitatea, împreună cu vârsta înaintată, au fost factorii decisivi pentru internarea în spital a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Acesta poate explica rolul reacțiilor hiperinflamatorii care au loc la cei bolanavi de Covid-19, potrivit ZDnet.com.

"Starea cronică cu cea mai puternică asociere cu boala critică a fost obezitatea, cu un raport substanțial mai mare decât orice boală cardiovasculară sau pulmonară", scrie autorul principal al cercetării, Christopher M. Petrilli de la NYU Grossman School.

Cercetarea, publicata pe 7 aprilie, s-a realizat asupra a 4.103 de pacienți cu boala Covid-19 din New York, dar concluziile studiului nu au fost încă validate de comunitatea științifică.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...