Un studiu recomandă guvernului britanic să introducă după Brexit o viză specială pentru imigranții europeni tineri

Un studiu recomandă guvernului britanic să introducă după Brexit o viză specială pentru imigranții europeni tineri

Imigranții europeni cu vârste sub 30 de ani ar putea obține o viză specială care să le permită să lucreze în Marea Britanie după ieșirea efectivă a acestei țări din Uniunea Europeană, măsură sugerată într-un studiu independent comandat de guvernul de la Londra și care este motivată de nevoia de a găsi forță de muncă specializată care să susțină economia britanică, scrie publicația El Mundo.

Un avantaj menționat în studiul elaborat de Comisia Consultativă asupra Imigrației este că tinerii sub 30 de ani au în fața lor mulți ani de viață activă și prin urmare ei vor plăti mult timp impozite statului, ei reprezentând în același timp un risc mai redus pentru sistemul de asistență socială.

Ideea este inspirată din politicile privind imigrația practicate de Australia, Noua Zeelandă și Canada, țari mai flexibile față de imigranții lucrători temporari cu vârste sub 30 de ani, și vine în întâmpinarea solicitărilor mediului de afaceri, care se teme că în urma Brexitului și a măsurilor de limitare a imigrației va fi îngreunată găsirea forței de muncă.

De altfel, guvernul de la Londra are deja un acord de acest timp cu cele trei țări menționate, plus Japonia, ce permite tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să obțină un loc de muncă în Marea Britanie.

În ceea ce privește imigrația provenită din statele Uniunii Europene, în raport se sugerează guvernului britanic ca după Brexit să accepte numai lucrătorii calificați. ''Teoria economică arată că este mai probabil ca imigranții să aducă beneficii economice atunci când abilitățile lor sunt diferite de cele ale populației locale'', explică autorii studiului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...