Un suspect a fost arestat după ce un preot ortodox grec a fost împuşcat la Lyon

Un suspect a fost arestat după ce un preot ortodox grec a fost împuşcat la Lyon

Un suspect a fost arestat după ce un preot ortodox grec a fost împuşcat şi rănit grav sâmbătă în oraşul francez Lyon , a declarat o sursă din cadrul poliţiei, informează DPA. Sursa nu a putut confirma dacă persoana este atacatorul.

Potrivit FranceInfo, un individ a tras două focuri cu o puşcă de vânătoare nimerindu-l pe preot în abdomen.

O altă sursă de poliţie a spus că preotul a fost în măsură să spună serviciilor de urgenţă, când au sosit, că nu l-a recunoscut pe atacator.

Potrivit Reuters, un oficial guvernamental grec l-a identificat pe preot ca fiind Nikolaos Kakavelakis.

Autorul atacului a fugit de la faţa locului după ce a tras în prelat care se afla în afara bisericii, a informat poliţia anterior. Autorităţile locale şi procurorii au spus că nu sunt clare încă motivele acestui act şi nu au indicat dacă este legat de terorism. Parchetul din oraş a deschis o anchetă pentru tentativă de crimă. La Paris, ministrul de interne Gerald Darmanin a creat o celulă de criză la minister.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat atacul într-un tweet, subliniind că libertatea conştiinţei este un drept pentru toată lumea din Europa şi trebuie respectat, în timp ce violenţa este intolerabilă..AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...