Un tablou de 2 milioane de euro furat din Marea Britanie a fost descoperit în România după patru ani

Un tablou de 2 milioane de euro furat din Marea Britanie a fost descoperit în România după patru ani

Poliția Română a anunțat vineri, 19 aprilie, printr-un comunicat de presă că un tablou furat, a cărui valoare este apreciată la 2 milioane de euro, a fost găsit în România. Tabloul a fost sustras în anul 2020 dintr-o galerie din Oxford, Marea Britanie.

Tabloul a fost restituit autorităților judiciare din Regatul Unit. Foto: pixabay (Arhivă)

Tabloul cu pricina „ar fi făcut obiectul unei tranzacționări pe piața neagră”, precizează IGPR în comunicatul de presă.

Urmare a activităților investigativ-operative efectuate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tăinuire și spălare de bani, de pe teritoriul României a fost descoperit un bun mobil cultural de semnificație artistică (tablou) care ar fi făcut obiectul unei tranzacționări pe piața neagră.

Din verificări a reieșit că bunul ar face parte din lotul de tablouri sustrase în noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de tablouri din Oxford, Regatul Unit al Marii Britanii, având o valoare estimată de 2 milioane de euro.

În cadrul cercetărilor, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. au participat, la data de 28 iulie 2023, alături de autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, în Olanda, la Haga, la o întâlnire operativă, unde au fost punctate elementele comune ale anchetelor paralele realizate de către cele două state, în vederea elaborării unei strategii, care să conducă la înfăptuirea justiției.

La data de 28 decembrie 2023, prin ordonanța procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, a fost dispusă restituirea tabloului în cauză către autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord , iar, la data de 26 martie 2024, tabloul a fost restituit autorităților judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ulterior, la data de 29 martie 2024, dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet, cu propunere legală”, se arată în comunicatul IGPR.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro