Un teolog și fost profesor de chimie, ales în fruntea Bisericii Ciprului

Un teolog și fost profesor de chimie, ales în fruntea Bisericii Ciprului

Organismul de conducere al Bisericii Ciprului l-a ales sâmbătă pe Georgios, un teolog şi fost profesor de chimie, în fruntea sa, în locul arhiepiscopului Hrisostom al II-lea care a trecut la Domnul, scrie Reuters.

Georgios, Arhiepiscop al Bisericii Ciprului. FOTO EPA EFE

Georgios, 73 de ani, va conduce această biserică ortodoxă care dispune de o vastă influenţă politică şi socială în Cipru, scrie Agerpres.

Georgios a fost ales de majoritatea celor 16 membri din Sfântul Sinod cipriot.Custode al Bisericii după trecerea la Domnul a lui Hrisostom al II-lea, Georgios i-a fost apropiat arhiepiscopului care, printre altele, a recunoscut independenţa Bisericii Ortodoxe Ucrainene faţă de Rusia, aminteşte Reuters.

În urma votului public exprimat la 18 decembrie, noul arhiepiscop a fost ales dintre trei candidaţi. După votul din 18 decembrie Georgios se afla pe locul doi, la distanţă mare în spatele lui Athanasios de Limassol.

Athanasios, considerat un ultra-conservator de către adversarii săi, dar foarte iubit de credincioşi, a câştigat votul public şi la ultimele alegeri pentru funcţia de arhiepiscop ce au fost desfăşurate în anul 2006, dar nu a preluat conducerea nici atunci în urma jocurilor de culise desfăşurate de alţi clerici, mai scrie sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”