Un tezaur de fosile datând din urmă cu peste 500 de milioane de ani, descoperit în China

Un tezaur de fosile datând din urmă cu peste 500 de milioane de ani, descoperit în China

O echipă de paleontologi a descoperit în China un tezaur de fosile aflate în stare bună de conservare datând din urmă cu 518 milioane de ani, printre care se numără peste 50 de grupuri de animale care nu au fost descrise până în prezent, precum unele tipuri de meduze artropode şi alge, relatează Xinhua.

Fosilele recent descoperite formează un ansamblu cu o mare abundenţă şi diversitate de specii, ce poate rivaliza cu siturile din perioada cambriană descrise anterior, precum Burgess Shale din Canada şi Chengjiang din sud-vestul Chinei, se arată în studiul publicat joi în jurnalul Science.

Aceste fosile au potenţialul de a oferi o serie de informaţii utile pentru înţelegerea evoluţiei primelor animale.

Oameni de ştiinţă de la Universitatea de Nord-Vest din China au prelevat 4.351 de specimene găsite în situl din provincia Hubei situată în centrul Chinei, reprezentând 101 grupuri diferite.

Tezaurul de fosile recent descoperit a fost denumit ''Qingjiang biota''.

În urmă cu circa 542 de milioane de ani, viaţa pe Pământ s-a diversificat extrem de rapid, o perioadă cunoscută sub numele de explozie cambriană. Aproape toate grupele majore de animale din prezent au apărut la acea vreme.

''Tezaurul preţios 'Qingjiang biota' oferă o ocazie interesantă de a explora modul în care condiţiile de mediu care au influenţat structurarea ecologică şi factorii evoluţionari în timpul exploziei cambriene", a declarat Allison Daley, paleontolog la Universitatea din Lausanne din Elveţia, care nu a fost implicată în studiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!