Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Un timbru cu efigia lui "Che" Guevara stârnește controverse în Irlanda

Un timbru cu efigia lui Ernesto "Che" Guevara, emis cu ocazia celei de-a 50-a comemorări a morții acestuia, s-a epuizat în Irlanda, țară de unde își are originile o parte a familiei revoluționarului argentinian, informează vineri AFP.

Jim Fitzpatrick

"Am tipărit inițial 122.000 de timbre ... Suntem obligați să tipărim din nou pentru a satisface cererea", a declarat vineri un purtător de cuvânt al poștei irlandeze.

Timbrul, cu valoarea de un euro, reproduce faimosul portret în alb-negru creat de artistul din Dublin Jim Fitzpatrick, în 1968, pe un fond roșu sângeriu.

Tatăl lui "Che" Guevara, Ernesto Guevara Lynch, era un inginer civil de origine irlandeză, iar fraza "în venele fiului meu curge sângele rebelilor irlandezi", care îi este atribuită, figurează pe plicul creat special pentru a acompania timbrul.

Acest omagiu adus lui "Che" Guevara nu este însă pe placul tuturor irlandezilor. Unul dintre contestatarii ideii, senatorul Neale Richmond, a calificat inițiativa drept "total inacceptabilă", întrebându-se dacă nu cumva poșta vrea să onoreze și dictatori precum Pol Pot sau Nicolae Ceaușescu.

Ernesto "Che" Guevara s-a născut la 14 iunie 1928 la Rosario, în Argentina, într-o familie burgheză. El a fost executat de un soldat bolivian la 39 de ani, pe 9 octombrie 1967.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING! Șoc TOTAL! Procurorul general Lazăr poate INFIRMA actele de urmărire penală în dosarul Kovesi dacă …

2 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

3 ȘOC la Antena 3! Gâdea și Badea au „murit” în direct! „Contracandidații se vor retrage, există o dorință uriaș…

4 Ce scursură! Proasta României NU mai recunoaște că și-a asumat printr-un document OFICIAL desemnarea procuroru…

5 Informație. Ghiță nu a furnizat procurorilor NICIO dovadă directă care s-o incrimineze pe Kovesi! Dosarul a fo…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Câți oameni a doborât Van Damme în toate filmele sale? Cineva a numărat :)