Un trăsnet a lovit un avion și i-a provocat arsuri grave unui tehnician pe aeroportul din Florida

Un trăsnet a lovit un avion și i-a provocat arsuri grave unui tehnician pe aeroportul din Florida

Un tehnician al Aeroportului Internațional Southwest Florida, din Fort Myers, a fost lovit de un trăsnet, care l-a aruncat la pământ și i-a provocat arsuri de gradul trei, în timp ce verifica un avion, relatează EFE.

Deși incidentul a avut loc la 22 iulie, mass-media locale au difuzat abia acum imagini luate cu telefonul mobil pe aeroport, în care se vede cum trăsnetul lovește un avion și aruncă apoi la pământ tehnicianul care se afla lângă aparat.

Trăsnetul a lovit coada avionului, a trecut prin fuselaj și l-a atins pe Austin Dunn, 21 de ani, provocându-i arsuri de care se recuperează în prezent.

În luna iunie, o tânără însărcinată, Meghan Davidson, în vârstă de 26 de ani, a fost lovită de trăsnet în timp ce se plimba cu mama ei pe o faleză în sud-estul Floridei. După impact, medicii au fost nevoiți să-i provoace nașterea cu șapte zile mai devreme. Bebelușul s-a născut viu, dar a supraviețuit doar câteva zile.

Acesta fost cel de-al șaselea deces provocat de trăsnet în 2017 în Statele Unite și cel de-al patrulea în statul Florida.

În fiecare an, trăsnetele, un fenomen care se înregistrează de aproximativ 25 de milioane de ori în Statele Unite, ucid în medie 47 de persoane și provoacă sute de răniți, potrivit Administrației Naționale a Oceanelor și Atmosferei din SUA (NOAA).

Impactul trăsnetului poate provoca stop cardiac și răni grave persoanelor afectate, precum leziuni cerebrale ireversibile, a precizat NOAA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Informații certe

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 Mirel Joacă-Bine a murit la doar 34 de ani împușcat de patronul magazinului pe care-l jefuia