​Zece vagoane ale unui tren de marfă s-au răsturnat și cinci au deraiat în gara Leu, lângă Craiova. Circulația este restricționată, iar trenurile circulă pe o rută ocolitoare. Sunt întârzieri și de peste două ore ale trenurilor de pasageri Craiova - București.

Linii de cale ferataFoto: Hotnews

Ce spune CFR Infrastructură

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 1:30 pe relația Craiova - Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă.

La intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 5 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 10 s-au răsturnat. Trenul aparține operatorului privat de marfă Global Rail Solutinons, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord.

Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță.

În acest moment circulația trenurilor se va realiza pe rute alternative: Craiova – Piatra Olt – Caracal.