Un tren transportând trupe ruseşti a sosit în Belarus, anunţă Minskul. Rușii nu vor fi lăsați să treacă granița, spune Kievul

Un tren transportând trupe ruseşti a sosit în Belarus, anunţă Minskul. Rușii nu vor fi lăsați să treacă granița, spune Kievul

Un tren transportând trupe ruseşti şi echipamente a sosit în Belarus, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Minsk, citat de Reuters, preluat de Agerpres. Rușii nu vor fi lăsați să treacă granița, spune Kievul.

Echipamente militare rusești sosesc în Belarus FOTO Hanna Liubakova/Twitter

Belarus, aliat apropiat al Moscovei, a declarat joi că va primi mai multe arme şi echipamente din Rusia.

Acest lucru a stârnit îngrijorări că Belarus ar putea fi folosit pentru o relansare a ofensivei asupra Ucrainei din nord, notează Reuters. Moscova și Minskul și-au intensificat cooperarea militară de la începutul războiului dus de Rusia în Ucraina.

Printre altele, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a vizitat o bază militară unde sunt staţionate trupele ruse, a mai precizat vineri ministerul belarus al Apărării

În timpul întâlnirii, Lukaşenko şi un reprezentant nenumit al armatei ruse au discutat despre exerciţiile militare comune ale celor două ţări, potrivit ministerului.

"În acest stadiu, unităţi ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse sunt gata să îndeplinească sarcinile aşa cum a fost intenţionat", adaugă ministerul.

Minskul a subliniat că nu va intra în război alături de Rusia, deși a fost folosit ca rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie. Moscova continuă să folosească spaţiul aerian belarus pentru lovituri de drone şi rachete, afirmă Kievul.

Forțele ucrainene au creat un sistem de apărare pe mai multe niveluri în nordul țării, care nu le va permite rușilor să treacă granița, a transmis Ukrinform, citându-l în acest sens pe general-locotenentul Oleksandr Pavliuk, comandantul forțelor de apărare de la Kiev.

Regiunea Kiev a fost destul de bine pregătită pentru o eventuală nouă ofensivă: este vorba de mai multe linii în jurul Kievului, cu o lungime totală de aproximativ 1.000 km, unde a fost creat un sistem de apărare puternic, bazat pe poziții de fortificație și structuri de apărare pe termen lung; va fi imposibil să treacă prea lesne de ele”, a spus acesta.

„Nu plănuim să îi lăsăm să treacă dincolo de graniță”, a spus el, explicând că trupele rusești ar trebui să treacă peste câmpuri minate și, în plus, acestea ar fi în bătaia lunetiștilor și a artileriei ucrainene, care este pregătită să atragă asupra lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...