Un tribunal brazilian a decis să blocheze Telegram

Un tribunal brazilian a decis să blocheze Telegram

De asemenea, compania a primit o amendă de aproximativ 200.000 USD pe zi pentru că nu a furnizat date forțelor de ordine.

Foto: Shutterstock

Instanța braziliană a decis blocarea aplicației Telegram în țară, a transmis miercuri portalul G1 . Potrivit acestuia, poliția federală din Brazilia a depus o petiție, nefiind mulțumită de datele furnizate de administratorii rețelei de socializare Telegram, în cadrul cooperării cu ancheta. Instrucțiunea corespunzătoare de blocare a funcționării aplicației va fi trimisă operatorilor de telefonie mobilă și administrațiilor magazinelor de aplicații pentru dispozitive mobile până la sfârșitul zilei, clarifică portalul.

În special, agențiile de aplicare a legii au cerut Telegram să le ofere datele membrilor și administratorilor grupărilor neonaziste presupuse implicate în atacuri asupra instituțiilor de învățământ. Totuși, potrivit oamenilor legii, aceștia nu au primit numerele de telefon mobil ale utilizatorilor de mesagerie.

Pe lângă blocare, instanța a mai amendat Telegram cu 1 milion de reali (aproximativ 200.000 de dolari) pe zi pentru că nu a furnizat date forțelor de ordine, arată portalul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...