Un tribunal israelian respinge cererea de amânare a procesului premierului Netanyahu

Un tribunal israelian respinge cererea de amânare a procesului premierului Netanyahu

Un tribunal israelian a respins marţi cererea de amânare a procesului pentru corupţie intentat premierului Benjamin Netanyahu, transmite AFP. Primul termen a rămas stabilit pe 17 martie, ziua când preşedintele Israelului trebuie să desemneze un prim-ministru care să formeze un nou guvern.

Avocaţii premierului în exerciţiu au depus luni la o instanţă din Ierusalim o cerere de amânare cu 45 de zile a procesului, susţinând că nu au primit toate probele adunate la dosar în cursul anchetei.

Tribunalul a stabilit însă că nu există suficiente motive pentru amânare. Decizia precizează că la primul termen se vor citi doar capetele de acuzare, iar în stadiul respectiv nu este necesară o întâmpinare din partea apărării.

Netanyahu a susţinut, după alegerile din 2 martie, că a obţinut 'cea mai mare victorie' din cariera sa, însă nu şi-a asigurat majoritatea de 61 de locuri în parlament. Aflat la putere de un deceniu, el este primul şef de guvern israelian inculpat în timpul mandatului; procurorii îl acuză de corupţie, fraude şi abuz de încredere în trei dosare, în timp ce el susţine că este nevinovat şi victimă a unei 'vânători de vrăjitoare'. În prezent, unii deputaţi din Knesset iau în considerare posibilitatea unui proiect de lege prin care o persoană inculpată să nu poată forma guvernul.

Nici alianţa formată de Benny Gantz, principalul rival al lui Netanyahu, nu dispune de majoritate. Impasul politic din Israel continuă după trei scrutinuri legislative în ultimul an. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”