Un turist a stricat o fântână din Florența din secolul al XVI-lea. Voia să facă un selfie și a produs daune de mii de euro

Un turist a stricat o fântână din Florența din secolul al XVI-lea. Voia să facă un selfie și a produs daune de mii de euro

Un turist german s-a urcat pe Fântâna lui Neptun din Florența, Italia, pentru a-și face un selfie, a declarat primarul. El a provocat pagube de aproximativ 5.375 de dolari monumentului istoric. Un alt incident de acest fel a mai avut loc în această vară la Roma, la Colosseum.

Bărbatul s-a urcat pe statuie și a deteriorat-o FOTO X

Turistul care s-a urcat pe faimoasa Fântână a lui Neptun din Florența a rupt o bucată de marmură, a anunțat primarul orașului.

Dario Nardella, primarul Florenței, a declarat luni, într-o postare pe X, fostul Twitter, că turistul încerca să își facă un selfie pe monument când a rupt bucata de marmură.

Fântâna lui Neptun, care a fost complet restaurată în 2018, a fost construită în secolul al XVI-lea pentru a comemora căsătoria unui membru al Casei de Medici cu o arhiducesă a Austriei.

O înregistrare video și o imagine cu fața încețoșată, ambele postate de primar pe X, par să îl arate pe individ escaladând monumentul istoric din inima orașului italian.

Nardella a precizat în postarea X că bărbatul a fost identificat datorită camerelor de supraveghere.

Va primi o „amendă substanțială”

Postul public german de televiziune a arătat că acesta este un turist german în vârstă de 22 de ani, scrie Insider.

Nardella a precizat că acesta va fi obligat acum să plătească o amendă substanțială, dar suma exactă nu a fost precizată.

O bucată de marmură care s-a rupt când turistul s-a urcat pe carul monumentului, se află la copita calului, care a fost deteriorată la coborâre.

Monumentul va fi reparat în timpul lucrărilor de întreținere programate în luna octombrie.

„Nu există nicio justificare împotriva vandalismului patrimoniului cultural”, a declarat Nardella în postarea X.

Tommaso Muccini, arhitectul de arte plastice de la Palazzo Vecchio, care este responsabil de întreținerea monumentului, a declarat pentru ziarul italian La Nazione că senzorii monumentului nu au declanșat o alarmă atunci când turistul a intrat în fântână. Acest lucru se datorează probabil faptului că acesta a trecut prin fața proiectoarelor care luminează fântâna, creând interferențe cu senzorii, a spus Muccini, potrivit La Nazione. Cu toate acestea, alarma s-a declanșat când turistul a ieșit, a adăugat Muccini.

Senzorii alarmei vor fi actualizați

În timpul lucrărilor de întreținere programate în octombrie, senzorii vor fi actualizați pentru a se asigura că alarmele se declanșează imediat, sperând astfel să se evite ca un astfel de incident să se repete, a spus Muccini, per La Nazione.

În această vară, au existat numeroase cazuri de turiști care au deteriorat monumente istorice în Italia. Luna trecută, un grup de turiști germani a răsturnat o statuie veche de 150 de ani într-o vilă italiană, a declarat managerul. Au existat, de asemenea, incidente repetate de persoane care au deteriorat pereții la Colosseumul din Roma. Tot la Roma, un videoclip bizar a arătat o turistă care se urcă în fântâna Trevi pentru a-și umple sticla de apă.

Aceste evenimente l-au determinat pe ministrul italian al turismului să descrie turiștii care se comportă necorespunzător drept „vandali”, despre care a spus că nu au „niciun respect” pentru patrimoniul cultural al țării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB