Un turist britanic a fost ucis de un elefant pe o insulă din Thailanda

Un turist britanic a fost ucis de un elefant pe o insulă din Thailanda

Un turist britanic a fost ucis de un elefant pe o insulă din sudul Thailandei, accident care a relansat criticile la adresa unei industrii a turismului care nu respectă binele animalelor, transmite marți AFP.

Bărbatul de 36 de ani se afla în spatele animalului cu fiica sa adolescentă când elefantul i-a trântit, a informat poliția. "Credem că elefantul era nervos din cauza temperaturilor ridicate și că nu era obișnuit cu conducătorul lui", a declarat pentru AFP Paiboon Omark, șeful poliției din insula Samui. Potrivit lui, bărbatul purta o proteză la picior și nu a putut fugi. Fiica sa și conducătorul elefantului, un birmanez, au fost răniți, dar sunt în afara pericolului.

În Thailanda există circa 4.000 de elefanți domesticiți și numai 2.500 în stare sălbatică, conform Traffick, ONG de apărare a animalelor. Ei sunt utilizați de cele mai multe ori pentru plimbări, purtând în spate turiștii. Pachidermele, protejate fiindcă sunt pe cale de dispariție, sunt exploatate adesea ilegal.

Apărătorii animalelor urmează să se întâlnească miercuri cu reprezentanți au guvernului thailandez pentru a solicita condiții mai bune pentru animalele folosite în sectorul turistic. "Elefanții masculi nu ar trebui utilizați pentru turism fiindcă sunt imprevizibili", afirmă Edwin Wiek, membru al ONG-ului Wildlife Friends of Thailand, organizație care va lua parte la întâlnire.

În Thailanda, astfel de incidente nu sunt izolate. În luna august a anului trecut, un elefant și-a ucis conducătorul, fugind apoi în junglă cu trei turiști chinezi înspăimântați în spate. Două luni mai târziu, un bărbat care mânca pe o plajă a fost omorât de un elefant cu care conducătorul lui venise să cerșească, amintește AFP.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!