Un turist britanic în vârstă de 21 de ani a murit după ce a fost lovit de elicea unui elicopter în Grecia

Un turist britanic în vârstă de 21 de ani a murit după ce a fost lovit de elicea unui elicopter în Grecia

Bărbatul ar fi mers în spatele elicopterului Bell 407 în timp ce motoarele acestuia erau încă pornite şi a fost lovit de elicea de la coada aeronavei, notează The Independent.

Pilotul l-ar fi contactat prin staţie pe colegul său de la bordul unui alt elicopter, în care se aflau părinţii bărbatului, pentru a da alarma.

Incidentul este încă în curs de investigare, dar se pare că bărbatul a suferit răni grave în urma incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 18.20. Serviciile de urgenţă au fost chemate la heliportul privat de la periferia Atenei, dar se crede că victima a fost ucisă pe loc.

Potrivit rapoartelor locale, pilotul aeronavei Bell 407 şi doi tehnicieni la sol au fost arestaţi în timp ce poliţia continuă cercetările.

Presa elenă a relatat că în primul elicopter se aflau patru persoane care se întorceau din Mykonos şi plănuiau să călătorească spre Aeroportul Internaţional din Atena, de unde urmau să zboare spre Marea Britanie.

„Vorbim despre o tragedie - o tragedie fără precedent care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.

Cauza este în curs de investigare, dar rămâne neclar de ce s-a întâmplat sau a fost permis să se întâmple acest lucru, în condiţiile în care elicea de la coada aeronavei reprezintă un pericol atât de evident”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru The Sun.

Pilotul celui de-al doilea elicopter a ales să se abată de la aeroportul privat din Spata şi a efectuat o aterizare neprogramată pe Aeroportul Internaţional din Atena pentru a evita ca părinţii bărbatului să asiste la scena tragicului accident.

Rapoartele sugerează că ancheta va viza modul în care pasagerilor li s-a permis să coboare din elicopter în timp ce palele rotorului erau încă în mişcare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”