Un tweet enigmatic al lui Trump a făcut din #covfefe termenul cel mai căutat și discutat pe internet

Un tweet enigmatic al lui Trump a făcut din #covfefe termenul cel mai căutat și discutat pe internet

Washington, 31 mai /Agerpres/ - Preşedintele american, Donald Trump, a postat marţi seara pe Twitter, cu puţin înainte de miezul nopţii, un cuvânt ciudat, ''covfefe'', care devenit foarte repede subiectul principal de conversaţie pe reţele de socializare, relatează AFP şi DPA.

''Despite the negative press covfefe'' (În pofida presei negative covfefe), se putea citi pe pagina de Twitter a lui Donald Trump, aparent o referire la informaţiile din presă pe care liderul american le-a ridiculizat adesea ca fiind "ştiri false", scrie DPA.

În plus faţă de fraza care părea trunchiată, ce înseamnă covfefe? Este un mesaj criptat pentru Vladimir Putin? Sau o greşeală de scriere? Glume şi comentarii hilare au început să curgă şi #covfefe a devenit rapid termenul cel mai căutat şi discutat pe internet.

''Covfefe'' ar însemna ''Demisionez'', ridiculizează o falsă traducere Google din rusă în engleză. Unele comentarii de genul ''să sece covfefe'' ironizează promisiunea electorală a candidatului Trump, care a spus în campanie că va "seca mlaştina" corupţiei de la Washington.

Pentru a evita orice confuzie, Centrul de limba engleză al Regent's University din Londra a declarat: ''Pentru toţi elevii noştri în limba engleză, putem confirma că covfefe nu este un cuvânt englezesc. Deocamdată'', scrie AFP.

Marţi la ora 09.45 GMT, notoriul tweet, care a fost redistribuit de 120.000 de ori, a fost şters fără explicaţii, la aproximativ şase ore după ce a cucerit internetul, şi un nou mesaj a fost postat: ''Who can figure out the true meaning of 'covfefe'??? Enjoy!' (Cine poate să înţeleagă adevăratul sens al "covfefe"??? Delectaţi-vă), a scris şeful Casei Albe pe contul său de Twitter.

Donald Trump este cunoscut pentru tweet-urile sale trimise la orice oră din zi sau din noapte, de la comentarii despre o performanţă televizată a actorului Arnold Schwarzenegger până la ''deficitul comercial uriaş cu Germania''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu