Un urs de peşteră datând din Epoca de Gheaţă, perfect conservat, descoperit de crescători de reni în Rusia

Un urs de peşteră datând din Epoca de Gheaţă, perfect conservat, descoperit de crescători de reni în Rusia

Crescători de reni din Rusia au descoperit, într-un arhipelag arctic, un urs de peşteră perfect conservat datând din Epoca de Gheaţă, prima descoperire de acest fel, care oferă o perspectivă unică asupra speciilor extincte, informează DPA.

Ursul, un exemplar adult, despre care se crede că ar fi trăit într-o perioadă cuprinsă între 22.000 şi 39.500 de ani în urmă, a fost descoperit pe Insulele Liahovski, între Marea Laptev şi Marea Siberiană Orientală, a precizat Universitatea Federală de Nord-Est din Iakuţk într-un comunicat.

''Este complet conservat, cu toate organele la locul lor, chiar şi nasul. Până acum, au mai fost găsite doar cranii sau oase'', a precizat cercetătoarea Lena Grigorieva.

Ursul de peşteră (Ursus spelaeus) este o specie sau o subspecie preistorică de pe teritoriul Eurasiei, care a dispărut în urmă cu 15.000 de ani, se mai precizează în comunicat.

Schimbările climatice au dus la o topire accentuată a permafrostului în ultimii ani, scoţând la iveală o serie de descoperiri preistorice.

''Ultimii ani au adus descoperiri importante - mamuţi, rinoceri lânoşi, un mânz din Epoca de Gheaţă, mai mulţi pui de câine şi pui ai unor lei de peşteră - odată cu topirea permafrostului în Siberia'', a mai precizat universitatea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...