Un val de aer polar aduce iarna în România. Temperaturi de minus 4 grade Celsius, unde se anunță brumă și ninsori

Un val de aer polar aduce iarna în România. Temperaturi de minus 4 grade Celsius, unde se anunță brumă și ninsori

Vreme rece, brumă, ploi și vânt puternic în următoarele zile. Temperaturile deosebit de scăzute pentru sfârșitul lunii aprilie sunt aduse de un val de aer polar care lovește România. La munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Val de aer polar în toiul primăverii FOTO Shutterstock

Informarea meteorologică vizează, în primul rând, temperaturile scăzute de pe parcursul următoarelor două nopți, în special în partea centrală a țării, dar și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei, zone în care vor fi temperaturi pornind de la minus 4 grade și nedepășind 0 grade. Deci valori foarte scăzute pentru această perioadă din an care vor favoriza formarea brumei, un fenomen foarte periculos în această perioadă", a explicat meteorologul Florinela Georgescu, la Antena 3.

Cei care aleg să petreacă pe litoral în minivacanța de 1 Mai t rebuie să știe că temperaturile se mențin temperaturile foarte scăzute.

"De exemplu, în acest moment avem aproximativ 12 grade la Constanța și maximele din zilele următoare în zona litoralului nu vor depăși 14-17 grade Celsius. Vești mai bune sunt pentru zilele libere în alte zone ale țării. În partea de sud, de sud-vest a teritoriului, posibil mai ales duminică, să înregistrăm și temperaturi de peste 20, poate chiar spre 22-23 grade Celsius. Cel mai mult ne interesează să avem o creștere mai consistentă a valorilor de temperatură. Din păcate, nu o preconizăm pentru săptămâna următoare", a spus specialistul.

Vreme frumoasă, dar neobișnuit de rece

Vineri, 28 aprilie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade Celsius, iar cele minime în general între minus 3 şi 7 grade Celsius, cu cele mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. "Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zona montană şi submontană, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, iar noaptea în vestul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m, pe arii restrânse vor mai fi posibile şi precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zona montană înaltă, unde vor fi viteze de 40-50 km/h. Se va produce brumă pe arii restrânse în centrul şi nord-estul ţării şi în depresiunile intramontane", a anunțat ANM.

Și în București se anunță tot vreme rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 3 și 5 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…