Un val de căldură din nordul Africii lovește România. Când se schimbă vremea, unde se mai anunță precipitații

Un val de căldură din nordul Africii lovește România. Când se schimbă vremea, unde se mai anunță precipitații

După ninsori puternice în mai multe județe ale țării și frig neobișnuit, vremea se schimbă radical, la sfârșitul săptămânii. Un val de caldură din nordul Africii lovește România, maximele ajungând în zilele următoare și la 22 grade Celsius în sud-est.

Vreme deosebit de caldă în următoarele zile FOTO Shutterstock

Conform meteorologilor, începând din acest weekend, temperaturile încep din nou să crească, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare maximele vor depăși 20- 22 grade Celsius pe suprafețe extinse din România.

Aceste temperaturi sunt aduse de mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care vor pătrunde pe teritoriul țării noastre. Astfel, vom avea parte de zile foarte călduroase în următioarea perioadă. În ciuda temperaturile ridicate care vor fi înregistrate, va urma o nouă perioadă cu valori scăzute.

Unde mai plouă

Astăzi, în mai multe zone din țară sunt așteptate ploi și ninsori abundente, temperaturile înregistrate fiind foarte scăzute. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la noapte, cerul se va degaja treptat în vest, nord şi parţial în centru, iar în rest vor fi înnorãri. Va mai ploua în Dobrogea, local în Oltenia şi Muntenia şi pe alocuri în Moldova, iar în zonele de munte, izolat va ninge slab. Vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile estice, sud-estice şi la munte, cu rafale în general de 50-60 km/h. Temperaturile minime se vor situa în general între minus 7 şi 4 grade Celsius. Se va produce brumă, pe alocuri, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar izolat se va forma ceaţă.

Vineri, 13 grade Celsius

Vineri, 17 martie, vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării, dar va deveni în general frumoasă.

"Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice şi sud-estice, unde mai ales pe parcursul zilei va mai ploua slab şi în zona montană aferentă vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea şi în estul Munteniei, precum şi la munte, în general cu viteze de 45-55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 8 şi 2 grade Celsius, mai ridicate pe litoral şi în deltă până spre 5 grade Celsius, dar posibil mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali", anunță ANM.

Spre sfârşitul intervalului se va produce brumă, pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi local în rest, iar izolat se va forma ceaţă.

Și în Capitală, vremea va deveni frumoasă, iar temperatura maxiăã, mai ridicată decât în ziua precedentã, va fi de 13 grade Celsius. Minima va fi de 1 grad, mai scăzută în zona preorăşenească până spre minus 2 grade, unde vor fi condiţii de brumă .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”