Un vehicul spaţial de tip cargo, ce transportă un sistem computerizat de monitorizare a animalelor, a decolat spre ISS

Un vehicul spaţial de tip cargo, ce transportă un sistem computerizat de monitorizare a animalelor, a decolat spre ISS

Un vehicul spaţial rusesc de tip cargo, care transportă la bordul său un sistem computerizat pentru Icarus, un proiect ruso-german dezvoltat pentru a monitoriza animalele de pe Terra, a fost lansat vineri spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat Centrul spaţial german (DLR), citat de DPA.

Racheta din gama Progress, lansată de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, urmează să se conecteze la ISS în cursul zilei de luni.

Vehiculul rusesc are o încărcătură de 2,5 tone, transportând spre laboratorul orbital rezerve de carburant, oxigen, alimente şi o nouă curea pentru banda de alergat de la bordul ISS, folosită pentru a menţine "condiţia fizică a echipajului de astronauţi în condiţii de zero-gravitaţie", a anunţat agenţia spaţială Roscosmos într-un comunicat.

Noul sistem computerizat ar urma să corecteze precedentele defecţiuni suferite de programul Icarus, creat pentru a monitoriza tiparul migraţiilor animalelor sălbatice de pe Terra care sunt echipate cu dispozitive emiţătoare.

Programul a fost conceput pentru a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să găsească noi modalităţi de sprijinire a eforturilor de conservare a naturii şi a vieţuitoarelor sălbatice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”