Un vehicul spaţial de tip cargo, ce transportă un sistem computerizat de monitorizare a animalelor, a decolat spre ISS

Un vehicul spaţial rusesc de tip cargo, care transportă la bordul său un sistem computerizat pentru Icarus, un proiect ruso-german dezvoltat pentru a monitoriza animalele de pe Terra, a fost lansat vineri spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat Centrul spaţial german (DLR), citat de DPA.

Racheta din gama Progress, lansată de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, urmează să se conecteze la ISS în cursul zilei de luni.

Vehiculul rusesc are o încărcătură de 2,5 tone, transportând spre laboratorul orbital rezerve de carburant, oxigen, alimente şi o nouă curea pentru banda de alergat de la bordul ISS, folosită pentru a menţine "condiţia fizică a echipajului de astronauţi în condiţii de zero-gravitaţie", a anunţat agenţia spaţială Roscosmos într-un comunicat.

Noul sistem computerizat ar urma să corecteze precedentele defecţiuni suferite de programul Icarus, creat pentru a monitoriza tiparul migraţiilor animalelor sălbatice de pe Terra care sunt echipate cu dispozitive emiţătoare.

Programul a fost conceput pentru a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să găsească noi modalităţi de sprijinire a eforturilor de conservare a naturii şi a vieţuitoarelor sălbatice.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!