Un viceministru rus de Externe amenință voalat cu un război între Rusia și NATO

Un viceministru rus de Externe amenință voalat cu un război între Rusia și NATO

Viceministrul rus de Externe Serghei Lavrov amenință voalat cu un război între Rusia și NATO anticipând de pe acum că vina i-ar aparține Alianței Nord-Atlantice.

Serghei Riabkov FOTO Arhivă

Regimul de la Moscova a atacat în mod neprovocat Ucraina susținând că nu exista o altă cale pentru a se proteja, iar acum amenință NATO cu un război plasându-se deja în poziția de eventuală victimă, deși nimeni nu atentează împotriva sa, nici măcar în contextul vărsării de sânge făcute în țara vecină și tentativelor de destabilizare a democrațiilor.

Deloc suprinzător, în timp ce avertizează cu un război Rusia-NATO, Serghei Riabkov anticipează deja motivul: o escaladare din partea Alianței.

„Răspunderea revine integral NATO. Depinde de Alianţa Nord-Atlantică. Alegerea este în întregime de partea NATO. Suntem pregătiţi, aşa cum s-a demonstrat deja, să ne apărăm interesele naţionale cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie”, a insistat viceministrul rus într-un interviu acordat pentru oficiosul „Izvestia”.

Riabkov s-a luat totodată de Statele Unite, apreciind că relațiile ruso-americane sunt aproape de „ruptură”. El a acuzat totodată Statele Unite că se află într-o cursă a înarmării și a susținut că Washingtonul nu va întrece Moscova, așa cum s-a întâmplat în mandatele lui Ronald Reagan.

„Dacă Statele Unite se aşteaptă să câştige următoarea cursă a înarmării, repetând într-o oarecare măsură experienţa preşedinţiei lui Ronald Reagan, atunci americanii se înşală”, a declarat Riabkov.

Văzut la un moment dat drept un diplomat abil, experimentat, capabil de dialog, Serghei Riabkov a decăzut în ultimii ani în tabăra propagandiștilor regimului Putin. Același lucru s-a întâmplat și cu șeful său, Serghei Lavrov, dar și cu mulți alți diplomați ruși.

Vladimir Putin „aude doar ceea ce vrea să audă, așa că niciun funcționar de rang înalt nu e dispus să transmită ceva care l-ar putea nemulțumi pe președinte”, a rezumat fostul diplomat rus Boris Bondarev obediența oarbă manifestată de colegii săi față de liniile de propagandă trasate de la Kremlin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?