Un zbor Viena-Moscova al companiei Austrian Airlines a fost anulat după ce Rusia a cerut ca avionul să survoleze Belarusul

Un zbor Viena-Moscova al companiei Austrian Airlines a fost anulat după ce Rusia a cerut ca avionul să survoleze Belarusul

Austrian Airlines a anulat joi un zbor de la Viena la Moscova, din cauză că nu a primit undă verde din Rusia pentru o schimbare de traiectorie destinată evitării spaţiului aerian al Belarusului, a anunţat compania austriacă, potrivit AFP şi Reuters.

''Autorităţile ruse nu ne-au dat autorizaţia'' de a ocoli Belarusul, a indicat compania într-un comunicat.

''În consecinţă, am fost nevoiţi să anulăm zborul de astăzi între Viena şi Moscova'', a explicat Austrian Airlines.

Ministerul Transporturilor austriac a confirmat ''o anulare a unui zbor al Austrian Airlines de la Viena la Moscova astăzi''. ''Potrivit informaţiilor noastre, schimbarea traseului de zbor nu a fost aprobată de către autorităţile ruse'', a precizat guvernul austriac.

Lufthansa, compania-mamă a Austrian Airlines, a afirmat că ''toate companiile grupului Lufthansa evită în prezent spaţiul aerian belarus''.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene, reuniţi luni şi marţi la Bruxelles, au solicitat tuturor transportatorilor aerieni cu sediul în UE să evite survolarea Belarusului, după ce un avion de pasageri ce efectua duminică un zbor Atena-Vilnius a fost deviat de pe ruta sa şi, escortat de un avion militar MiG-29, a trebuit să aterizeze la Minsk.

După aterizare, autorităţile i-au arestat pe pasagerul Roman Protasevici, un tânăr jurnalist de opoziţie din Belarus, şi pe Sofia Sapega, partenera sa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina