Un zgârie-nori ar putea fi construit pe un asteroid plasat pe orbita Terrei

Un zgârie-nori ar putea fi construit pe un asteroid plasat pe orbita Terrei

Analemma Tower ar putea fi prima clădire de tip zgârie-nori ce va fi construită pe un asteroid plasat pe orbita Terrei. Rezidenții și vizitatorii vor avea posibilitatea de a admira imagini uimitoare de pe planeta noastră, în timp ce vor călători prin spațiu cu o viteză de aproape 480 de kilometri pe oră, informează CNN în ediția online.

Sursa foto: www.cloudsao.com

Reprezentanții cabinetului de arhitectură Clouds Architecture Office au prezentat planurile pentru un zgârie-nori futurist, denumit "Analemma Tower". Clădirea se va afla deasupra solului și va fi atașată de un asteroid, în spațiu, pe orbita Terrei.

Din acest motiv, rezidenții din Analemma Tower vor avea drept adrese orice zonă de pe Pământ.

Turnul va fi suspendat cu ajutorul unor cabluri extrem de rezistente de un asteroid plasat pe o "orbită geosincronă excentrică". Cu alte cuvinte, turnul se va mișca întotdeauna — rezidenții și vizitatorii vor efectua călătorii zilnice între emisfera nordică și cea sudică, cu o vizită prelungită deasupra unei regiuni care poate fi numită "acasă" — New York sau Dubai.

Descoperirile din cadrul tehnologiei spațiale ar putea transforma acest proiect vizionar într-o realitate

În 2015, misiunea Rosetta, concepută de Agenția Spațială Europeană (ESA), a reușit să plaseze un modul la suprafața cometei 67P/Ciuriumov-Gherasimenko, demonstrând că este posibilă interacțiunea în spațiu cu astfel de corpuri cerești de mici dimensiuni. O misiune dezvoltată de NASA, denumită "Asteroid Redirect Mission", intenționează să lanseze un robot care va avea obiectivul de a colecta nucleul central al unui asteroid și de a plasa acel nucleu pe o orbită stabilă în jurul Lunii.

După același principiu, Clouds Architecture Office (CAO) plănuiește să folosească un asteroid pe care să îl lege cu un fel de "harnașament" alcătuit din cabluri ultrarezistente și să îl direcționeze apoi spre Terra, plasându-l pe o orbită sigură și ținând legat de el acel zgârie-nori.

Ostap Rudakevych, arhitect al proiectului Analemma Tower, a dezvăluit pentru CNN că acel turn ar putea fi realizat din materiale durabile și ușoare, precum fibră de carbon și aluminiu.

Va fi nevoie însă de o serie de descoperiri în domeniul ingineriei cablurilor, pentru ca specialiștii să poată să fabrice la sol cabluri suficient de rezistente pentru a susține o astfel de structură. Energia clădirii va fi furnizată de un grup de panouri solare, plasate în spațiu, care vor avea o expunere constantă la Soare.

Apa pentru locuitorii turnului va fi captată din nori și din apa de ploaie și va fi menținută într-un sistem de reciclare semi-închis.

Vârful turnului se va afla la altitudinea de 32.000 de metri deasupra Terrei, iar specialiștii afirmă că întreaga structură se va deplasa pe cerul terestru cu o viteză de 480 de kilometri pe oră.

Cum se poate ajunge în acest turn?

Designul proiectului trebuie să răspundă la o serie de întrebări serioase, precum "Ce fac atunci când îmi doresc să am o viață și la sol?", "Nu le va fi dor de mine familiei și prietenilor, deoarece vor dispune de o fereastră foarte mică în fiecare zi pentru a mă vedea și, chiar și atunci, eu voi pluti deasupra solului, fără să pot să intru în contact cu ei?".

"Dacă puneți astfel de întrebări, urâm să spunem asta, dar probabil nu sunteți pregătiți să locuiți într-un uriaș turn pe un asteroid", au răspuns creatorii proiectului, care au însă soluții și pentru acele întrebări.

Ostap Rudakevych spune că dorește să construiască drone de mari dimensiuni pentru transportul pasagerilor, ce vor permite oamenilor să facă naveta între turn și suprafața terestră, în același timp cu construirea unor ascensoare magnetice revoluționare, care îi vor aduce pe vizitatori în interiorul Analemma Tower.

Proiectul actual dorește ca turnul propriu-zis să fie construit în Dubai, care are în spate o istorie îndelungată în privința clădirilor înalte și a zgârie-norilor, construite cu costuri mai mici decât în Statele Unite.

Invitat să vorbească despre sursa de inspirație a acestui proiect, Ostap Rudakevych a spus: "De când oamenii au ieșit din peșteri, clădirile noastre au devenit tot mai înalte și mai ușoare. Credem că într-o bună zi clădirile se vor elibera de fundațiile care le țin lipite de scoarța terestră, eliberându-ne și pe noi de inundații, seisme și tsunami-uri dăunătoare. Analemma Tower este o idee speculativă care ne arată cum ar putea fi realizat acest lucru într-un anumit moment din viitor".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria