Un ziarist care l-a însoţit pe Trump într-o vizită în Florida, testat pozitiv pentru noul coronavirus

Un ziarist care l-a însoţit pe Trump într-o vizită în Florida, testat pozitiv pentru noul coronavirus

Un ziarist care l-a însoţit pe preşedintele american Donald Trump într-o vizită efectuată vineri la Tampa Bay (Florida) a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat Asociaţia corespondenţilor de la Casa Albă, relatează marţi dpa.

Preşedintele asociaţiei, Zeke Miller, care este reporter la Associated Press, a scris despre testul pozitiv al colegului său de breaslă într-un mesaj adresat duminică membrilor grupului.

"I-am informat deja pe cei care s-au aflat în preajma respectivei persoane, iar Unitatea medicală a Casei Albe continuă identificarea contactelor şi testarea celor potenţial expuşi", a menţionat Miller.

Rezultatul pozitiv al testului a venit a doua zi după ce ziaristul în cauză a stat foarte aproape de zeci de alţi reporteri şi fotografi, dar şi de alesul nr. 1 al SUA, la clubul de golf Pelican din Belleair.

În aceeaşi încăpere cu jurnalistul s-au mai aflat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, senatorul Rick Scott, senatorul de Florida Wilton Simpson, reprezentantul de Florida Danny Perez şi Kathleen Peters, responsabilă a administraţiei locale din comitatul Pinellas.

Miller nu a dezvăluit luni numele ziaristului testat pozitiv, invocând dreptul la viaţa privată, iar Casa Albă a refuzat să comenteze.

Ziariştii din afara oraşului Tampa au fost aduşi la faţa locului cu avionul prezidenţial Air Force One, după care, împreună cu membri ai media locale, au fost escortaţi la clubul de golf, pentru a participa la o conferinţă de presă susţinută de Trump şi ceilalţi oficiali despre furtuna Isaias şi răspunsul statului Florida la criza COVID.

Ziaristul testat pozitiv ar fi asistat la întreaga conferinţă de presă, care a durat circa 45 de minute şi la care demnitarii au stat aşezaţi la o masă, purtând măşti, în timp ce reporterii se aflau umăr la umăr la celălalt capăt al încăperii, fără posibilitatea de a respecta "distanţa socială", dar purtând la rândul lor măşti.

La conferinţă au asistat şi doi ziarişti locali, din care niciunul nu prezintă simptome, dar cotidianul Tampa Bay Times la care lucrează le-a solicitat să se izoleze timp de 10 zile.

Toţi participanţii la evenimentele de vineri - aleşi, oamenii legii, media - fuseseră testaţi cu o zi înainte, însă o persoană abia infectată poate avea un test negativ, întrucât poate dura câteva zile până când în organism se acumulează suficiente particule virale ca testul să iasă pozitiv, menţionează dpa.

După conferinţa de presă, ziariştii au fost serviţi cu mâncare şi băutură într-o altă zonă a clubului, unde au rămas mai mult de o oră, iar unii dintre ei şi-au scos măştile pentru a mânca ori bea.

Evenimentele de vineri au reprezentat a doua potenţială expunere la virus pentru aleşii republicani din Florida. Cu puţin timp înainte de vizita lui Trump, DeSantis a participat la o conferinţă a şerifilor din Florida şi a ţinut un discurs, fără a purta mască. Vineri seara, un responsabil al penitenciarelor, Mark Inch, care a luat la rândul său cuvântul la conferinţă, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, după ce a manifestat simptome uşoare. Luni, DeSantis a asigurat că nu are simptome, se testează regulat şi i se ia temperatura "probabil de 100 de ori". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro